Dok je kod Santorinija sve ‘tip top’, ostatkom Kožina ne može se ni prošetati, Rubeša: “Tražio sam šljunak pa su me napali”

Ante Rubeša u Kožino je pozvao predstavnike medija kako bi javnost upoznao sa sramotnom situacijom na obalnom pojasu u Mjesnom odboru Kožino, nedaleko popularnog lounge bara Santorini.

Već tri mjeseca, kada tako moram reći, pokušavam dovući pročelnika za komunalne djelatnosti, gospodina Dujelu da dođe i da se sam uvjeri u ono što sam mu govorio na sjednici Gradskog vijeća. A što se zapravo događa? Nedaleko od ove lokacije na kojoj se nalazimo,nekih 50-ak, stotinu metara je koncesijsko polje u vlasništvu grada Zadra koje izdato za ugostiteljski objekt. Tamo je sve uređeno – nogostup, plaža, čak je ta plaža, kako se kaže, malo ušla u more, ljudi normalno mogu prolaziti cementiranim putem. No, niti 50 metara dalje, na području kojeg koriste samo lokalni stanovnici, sve je ne samo zapušteno, već i opasno. Donio sam kolica za djecu da vidite da je nemoguće s njima proći. Mnogobrojni gosti, turisti ljeti ne mogu normalno hodati šetnicom uz more. Jučer se dogodio taj incident, kada sam napokon pročelnika Dujelu uspio nagovoriti da dođe na ovu lokaciju, on je samo stao na asfaltirani dio i nije se htjelo pomaknuti ni metar lijevo, ni metar desno. Kada sam ga pitao zašto, zašto se ne želi uvjeriti kakvo je ovo ruglo, on mi se pravdao riječima “znaš ti da ja nikada nisam bio ni u parku Ledana”. Molio sam ga da se ova cesta nadopuni barem šljunkom te da se postave tri rasvjetna tijela, na što me predsjednik Mjesnog odbora koji je bio u društvu pročelnika napao. Rekao mi je da “tražim kruha pored pogače” i da moramo čekati aglomeraciju…, ispričao je Rubeša.

Kako stvari izgledaju na terenu, pogledajte u fotogaleriji. Jedna je vizura kod popularnog bara, a sasvim druga na preostalom području…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...