Ginekolog iz Dalmacije: “Radio sam abortuse, a onda sreo Boga na koncertu u Spaladium areni”

Vjerskiportal bitno.net objavio je veliki intervju s 50-godišnjim šibenskim ginekologom Ivanom Zmijanovićem koji je, kako sam kaže, nekada radio abortuse, a onda ga je Gospodin prosvijetlio i sve je shvatio na koncertu Parnog valjka u Spaladium Areni u Splitu.

“Gospodin mi je usred rock koncerta, u naguravanju s drugim ljudima, darovao neprocjenjivo iskustvo spoznaje. Kao da mi je na trenutak dopustio da sve oko sebe vidim Njegovim očima”, rekao je. Nekada sam radio abortuse, ali onda me je Gospodin pretvorio u vojnika koji se bori za djetetov život”

Na početku je prepričao kako je jednu ženu odgovorio od abortusa:

“Njezin porod nije bio dug i kompliciran, ali se, kao i svaka druga žena u rađaoni, pošteno namučila. Porod je kao križni put, težak i bolan, koji svoj puni smisao prima u onom prekrasnom trenutku kada majka stavi svoju bebu u naručje. Križni put ne bi imao smisla bez uskrsloga Krista. Majka je držala bebu u naručju, poljubila je u čelo i uputila mi pogled prepun suza.

Mislim da mi je htjela zahvaliti. Rekao sam joj da se odmori i izašao iz rađaonice. Zahvalio sam Bogu na svemu. Prvenstveno na ovome daru života, ali i Njegovoj nevjerojatnoj intervenciji u moj život. Naime, nekada sam radio abortuse, ali onda me je Gospodin pretvorio u vojnika koji se bori za djetetov život. U vojnika koji je upravo dobio još jednu bitku.”

Sjetimo, priča o prizivu savjesti aktualizirala se zbog slučaja Mirele Čavajda. U zadarskoj bolnici, od 11 zaposlenih specijalista ginekoligije i dva specijalizanta, tek troje nema priziv savjesti.

 
priziv savjesti