Jesensko vrijeme trajat će nekoliko dana, a onda nam stiže nova velika promjena

Dotok hladnog i nestabilnog zraka donijela nam je hladna fronta sa sjevera. Takvo će se vrijeme u našim krajevima zadržati i danas. Oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima bit će u cijeloj Hrvatskoj. Temperatura u unutrašnjosti ostaje ispod 20, na Jadranu će rasti najviše do 26 stupnjeva.

Prijepodne će u kopnenim predjelima biti umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Ni obalu neće zaobići pokoji pljusak, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana gdje će još u početku puhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima, dok će južnije i dalje biti umjerenog juga.

Pravo jesensko vrijeme očekuje i središnje i sjeverozapadne predjele – većinom oblačno s kišom, moguć je još poneki pljusak, a uz sjeverni vjetar temperatura će i sutra biti ispod 20 stupnjeva, u većini krajeva oko 15 do 16 stupnjeva.

Slavoniju, Baranju i Srijem također očekuju oblaci s kišom, koja će nešto češća biti u zapadnijim predjelima, dok u najistočnijim može i potpuno izostati. Očekuje se slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će se kretati između 14 i 20 stupnjeva.

Oblaci će danas stići i do obale pa će lokalnih pljuskova i u Dalmaciji. Sjevernije od Splita puhat će umjerena i jaka bura koja će prema kraju dana slabjeti, a južnije od Splita većinom umjereno jugo.

Promjenjivo ili pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima danas neće zaobići ni sjeverni Jadran i u gorje. Bura će prema kraju dana slabjeti, a temperatura u gorju mjestimice se cijeli dan neće dizati iznad 10 stupnjeva, dok će na moru biti oko 20 stupnjeva.

Novi tjedan u unutrašnjosti donosi promjenjivo vrijeme s povremenom kišom ili ponekim pljuskom, a zatim od sredine tjedna sve sunčanije i vedrije. Uz više sunčanih sati i dotok toplijeg zraka temperatura će postupno rasti. U prvim danima lipnja očekuje se temperatura oko 30 stupnjeva, a i noći će biti sve toplije.

Na Jadranu će u ponedjeljak biti promjenjivo s kišom i pljuskovima. Lokalno su moguće i nevere, a zatim će u utorak u Dalmaciji biti stabilnije, dok će sjevernije i dalje biti oborina. Od sredine tjedna duž obale bit će većinom sunčano i sve toplije pa se početkom lipnja i vraćaju ljetne prilike i prave ljetne vrućine, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...