Ljubo Pavasović Visković za Antenu o sukobu policije i Torcide: “Mamić je u prošlosti kontrolirao policiju!”

Četvero propucanih, dvadeset ozlijeđenih policajaca, petnaest ozlijeđenih navijača, 43 uhićenih, epilog je to najvećeg sukoba policije i navijača u Hrvatskoj, i to nakon utakmice Dinama i Hajduka u Maksimiru, u krvavom sukobu na autocesti A1, kod odmorišta Desinec.

Odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka 52-godišnji Ljubo Pavasović Visković, smatra kako je policija imala lošu taktiku, ali ne opravdava napad Torcide.

Kako komentirate postupak policije prema Torcidi?

Mišljenja sam kako je policija napravila grešku na taktičkoj razini, njima se nije smjelo dogoditi da tih 1600 momaka iz Splita ne puste u Maksimir, takva odluka je bila bila put u katastrofu! Odmah ću kazati kako nitko ne opravdava napad i tuču s policijom, o tome uopće nema diskusije. Međutim, treba preispitati razlog stvarnog sukoba i zašto je do njega uopće i došlo, kao i neke vrlo netaktične odluke koje su se donijele na dan odigravanja utakmice. Dinamo je napravio jednu zamku s tom zabranom unošenja transparenata Torcidi, nisu shvatili da će se dogoditi problem, ako se Torcidu bude vraćalo put Splita bez da gledaju utakmicu. To je jedna velika pogreška!

Da li se tu radi možda o nekakvoj mržnji između sjevera i juga Hrvatske?

Ne bih rekao da se tu radi o mržnji između sjevera i juga, već se tu radi o mržnji prema jednom sustavu koji je nepravedan i loš, mislim da u principu dugoročno problema ne bi bilo, ukoliko bi se ti odnosi doveli u nekakvu razumnu mjeru.

Koje je rješenje kako u budućnosti ne bi gledali slične scene?

Ovo je po meni zadnji zvižduk kako bi svi došli pameti, te da se se ovi veliki nagomilani problemi napokon počnu rješavati.

Je li ova hrvatska današnja policija, tzv. Mamićeva policija?

Ova današnja policija definitivno nije Mamićeva. Međutim, u prošlosti prije nekih pet, deset godina, zagrebačka je policija bila pod dominantnim utjecajem Zdravka Mamića, i to u onom dijelu koji se bavio navijačima! U tom razdoblju se policiju koristilo za obračun s BBB. Sadašnji član uprave Dinama Krešimir Antolić, je u to vrijeme kao visokorangirani policajac zapravo imao dva poslodavca, i to hrvatsku policiju i Zdravka Mamića! Mislim kako su gospodin Nikola Milina i njegov sadašnji tim u policiji, u potpunosti neovisni od bilo kakvog pritiska takve vrste iz prošlosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...