Martin Erlić pozvan u reperezentaciju: “U Zadru sam sljedeći tjedan, mojoj sreći nema kraja!”

Razgovarali smo s 24- godišnjim Martinom Erlićem, kojeg je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prvi put pozvao u A reprezentaciju pred nadolazeće utakmice Lige nacija protiv Austrije u Osijeku 3. lipnja, Francuske u Splitu 6. lipnja, Danske u Kopenhagenu 10. lipnja i opet Francuske u Parizu 13. lipnja.

Erlić, obrambeni igrač porijeklom iz Tinja, sela u zadarskom zaleđu, već četvrtu sezonu igra u Speziji u talijanskoj Seriji A. Od šesnaeste godine je u Italiji, ranije je trenirao u školama Dinama i Rijeke.

U Speziji je imao jako dobru sezonu, postigao dva gola i imao jednu asistenciju, klub je trenutno 16. na ljestvici u konkurenciji dvadeset momčadi i izborili su ostanak. U nedjelju u 12.30 sati će Martin u posljednjem 38. kolu na stadionu Alberto Picco, za svoju Speziju protiv Napolija odigrati zadnju utakmicu za svoj klub, nakon čega seli u Sassuolo s kojim ima ugovor na četiri godine.

Erlić je taman završio s treningom kad nam se javio, još nije došao sebi od uzbuđenja nakon što ga je Dalić uvrstio u popis igrača pred susrete Lige nacija.

Martine, pritisak posljednjih dana je prevelik?

Upravo tako, još nisam svjestan koliko je ovo veliki uspjeh za mene, možda ću biti svjestan svega kad dođem na okupljanje reprezentacije i kad se upoznam sa suigračima, moja radost i sreća je neopisiva! San mi je oduvijek bio upoznati se uživo s Lukom Modrićem, san je to svakog hrvatskog nogometaša, san koji mi se napokon ostvario. Moj Tinj i Lukin Zaton Obrovački su prilično blizu, na nekih pedesetak kilometra udaljenosti, i eto radost je time još i veća.

Prošao si sve uzraste u hrvatskoj reprezentaciji?

Tako je, hvala Bogu došao je i onaj najbitniji poziv, u A reprezentaciju! Sve je sad na meni, nadam se da ću dobiti priliku i iskoristiti je na najbolji mogući način. Koliko zaslužiš toliko će ti se i vratiti, na terenu ću dati sve od sebe, uostalom to sam oduvijek i radio.

Dalić će te staviti ili na stopera ili na desnog beka?

Ma gdje god da me stavi neće biti problema, izbornik će odlučiti, a na meni je da pružim najbolje.

Prošlog vikenda tvoja Spezija je na gostovanju pobijedila Udinese 2-3?

Istina, dobili smo i ostali smo u Seriji A što nam je bio i cilj, odigrao sam cijeli susret. Ove sezone Spezia je nešto teže od očekivanog izborila ostanak, malo smo se više mučili, jer imali smo dosta novih igrača. Imamo momčad kojoj je prosjek svega 23 godine, jako mlada momčad i uspjeh je ogroman.

U nedjelju će Spezija na svom stadionu Alberto Picco u zadnjem kolu dočekati trećeplasirani Napoli?

Bit će to moja posljednja utakmica u dresu Spezije. Na posudbi sam, i od sljedeće sezone sam igrač Sassuola, otkupili su me prošlog ljeta za 4 milijuna eura. Nedjeljna utakmica s Napolijem bit će lijepa za gledanje, za gušt tifosa, jer ni njima ni nama rezultatski ništa ne znači, bit će krcat naš stadion Alberto Picco.

Kako je bilo surađivati s trenerom Spezije Thiagom Mottom?

O njemu sve riječi hvale, to je čovjek koji je osvojio sve što se dalo osvojiti, jednostavan, ljubazan i skroman. Na početku sezone smo krenuli loše, svojim savjetima pomogao nam je da pobijedimo krizu, pravi ratnik od trenera.

Nikad nisi nosio dres Zadra?

Igrao sam za Raštane, trebao sam sa Zadrom otići na nekakav turnir u Češku, onda vam je bilo ako ćeš ići s nama na turnir moraš i igrati za Zadar. U Raštanima mi je bilo puno jednostavnije ići na trening, kuća mi je bila blizu, tako da sam na treninge dolazio pješke. Ćaća i mater su mi se bavili poljoprivredom i nisu me mogli voziti u Zadar na treninge svaki dan.

HNK Zadar je na najboljem putu da izbori jedinstvenu Treću ligu sljedeće sezone?

Pratim sve, sigurno da bi mi bilo drago da HNK Zadar uđe u tu ligu, klub i Grad to zaslužuju, jer Zadar je lijep grad, i ima pravu dalmatinsku atmosferu.

Kad ćeš do Zadra?

Eto me sljedećeg tjedna, imam nekoliko slobodnih dana pred okupljanje reprezentacije 30. svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...