Mlade zadarske pjevačke nade iz dječjeg zbora “Libretići” snimile u Zagrebu dva nova videospota

Svibanj se učinio kao prekrasan, vedar i sunčani mjesec za jedno dugo očekivano putovanje za djecu iz Dječjeg zbora LIBRETIĆI Glazbenog studija LIBRETO.Naime, svoj su zadnji spot u Croatia filmu, za program Dječje televizije, snimili tik pred pandemiju koja nas je sve ostavila u kućama, prikovane za ekrane i razne druge video i audio uređaje.

Tada se radilo o pjesmi NITKO NE VOLI KAO MAMA, a sada su se, na istom mjestu, sa svoja dva nova autorska singla, U SRCU SVOM (Begović/Ivetić, Begović/Habuš, Ćuto) i LJUBAV JE ČUDO (Begović, Begović, Ćuto), pojavili gotovo dvije godine kasnije, što je za čitav Zbor i njihove roditelje, kao i voditelje, bila velika radost i s oduševljenjem su čekali to putovanje i snimanja.

Uvijek nam je veliko zadovoljstvo i čast surađivati sa zaista sjajnom ekipom iz Zagreba, na čelu s dragom urednicom, Unom Zimom, jer, osim njihove velike profesionalnosti i neupitne posvećenosti poslu, oni jedini u Hrvatskoj i dalje stvaraju glazbeno – edukativni i zabavni program isključivo namijenjen djeci. Mnoge su generacije odrastale na programu i top listama Dječje televizije, te su se pjesme slušale iz tjedna u tjedan, ušli su u toliko puno domova, a pjesme najboljih malih i mladih solista i zborova iz čitave Hrvatske učile su se i znale pjevati naizust.

Nama je i ovoga puta silno drago dobiti još veći i širi domet za naše autorske pjesme i zaista želimo da budu slušane po cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika do Istre, od Zagreba pa sve do Iloka. Svaki nam je slušatelj veoma bitan i svako dječje srce koje osvoji neka naša pjesma naša je velika i poslovna, kao i privatna pobjeda.

Na ovaj smo put išli u sjajnom sastavu pjevača i njihovih dragih roditelja, a pridružili su nam se i neki novi članovi, pa i oni iz ratom nastradale Ukrajine, što nam je posebno drago. Moći toj djeci priuštiti satove pjevanja, koreografija, igru, zabavu, nastupe i snimanja i time ih mislima barem malo udaljiti od ne baš tako lijepe svakodnevnice za nas znači izuzetno puno.

Pjesme kojima se ovoga puta predstavljamo širem auditoriju jesu tematski veoma bliske djeci – U SRCU SVOM, po prvotnom predlošku moje mame, priznate dječje spisateljice Irene Ivetić, govori o radosti i uzbuđenju svakodnevne dječje rutine polaska u školu, dok druga, LJUBAV JE ČUDO, je nešto brža, ritmičnija i potencijalno “hitoidniji” glazbeni broj koji odmah ulazi u uho, djeca je obožavaju izvoditi, a govori o jednoj univerzalnoj temi koja zapravo pokreće cijeli svijet i, ako nam je sada nešto nasušno potrebno, onda je to upravo ta ljubav koja nas sve spaja, koja čini svaku zajednicu povezanom i ujedinjenom, koja je sama po sebi čudo i donosi čudesne plodove ako zaista živimo po tim postulatima i stavljamo je na prvo mjesto u našim srcima i sveukupnom odnosu prema svijetu.

Na snimanju smo se stvarno odlično zabavili, a članice i članovi Zbora su svoj posao odradili za čistu peticu, kao da niti nije postojala ta pauza od snimanja od gotovo dvije godine (iako smo mi u međuvremenu u svojoj produkciji snimili čak četiri videospota: od toga 2 covera te dvije autorske pjesme, zajedno s našim dragim suradnikom, Marinom Ćutom).

Od putovanja smo uspjeli napraviti i pravi, gotovo pa školski izlet, te smo se sjajno proveli u Strossmayerovom parku te na Zrinjevcu.

Vjerujemo da će djeca s ovog putovanja nositi samo najljepše uspomene, a mi jedva čekamo službeni izlazak spotova pod labelom Dječje televizije, te se dalje spremamo za brojne javne nastupe, čemu se osobito veselimo jer je pauza i od njih za sve nas trajala zaista predugo…

O svim ćemo vas važnim datumima i mjestima održavanja nastupa pravovremeno obavijestiti, a svim našim zadarskim medijima se i ovoga puta zahvaljujemo što uvijek tako lijepo i predano prate naš rad, razvitak i napredak, zaključuje Ivana Begović, umjetnička voditeljica Zbora i čitavoga Studija.

– Svakako nas uvijek možete zapratiti na našem Instagram profilu, u javnoj Grupi na Facebooku, kao i na našem YouTube kanalu. Svakako budite u toku jer vam pripremamo još pregršt iznenađenja, i sa Zborom, kao i sa solistima, dodaje Dinko Habuš, drugi umjetnički voditelj Zbora i čitavoga Studija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...