Modrić ne otkriva hoće li produžiti ugovor Realom: “Dogodit će se što se mora dogoditi”

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji će u subotu s Real Madridom pokušati doći do svog petog naslova prvaka Europe, rekao je da mu još uvijek nije produžen ugovor koji istječe 30. lipnja ali da “postoji povjerenje” između njega i kluba.

Real Madrid će u subotu 28. svibnja igrati u Parizu protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka. Madridski klub je uoči te utakmice organizirao “otvoreni dan za medije” tijekom kojeg su igrači odgovarali na pitanja novinara. Modrić, najstariji među njima, bio je upitan je li postignut dogovor o produženju ugovora.

– Ne, nadam se da će biti uskoro. Klub i ja razgovaramo, imamo dobar odnos. Među nama je veliko povjerenje, a dogodit će se ono što se treba dogoditi. No, sada igramo finale pa je to trenutno najvažnije te ne želim misliti na druge stvari – izjavio je 36-godišnji Modrić.

Od kada je došao u Madrid godine 2012. osvojio je Ligu prvaka 2014., 2016., 2017. i 2018. godine.

– Puno puta sam rekao da u Real Madridu želim završiti karijeru. Osjećam se dobro ali ne razmišljam puno o budućnosti, usredotočen sam na sadašnjost. Želim uživati u ovome što radim te ići korak po korak gledajući na kakvoj sam razini. Budem li mogao nastaviti na ovom nivou… jer u Real Madridu moraš biti na jako visokom nivou pa se nadam da ću za nekoliko godina završiti karijeru ovdje – kazao je kapetan vatrenih.

Rekao je da bi “volio nastaviti živjeti u Španjolskoj kada završi karijeru”. – U Madridu se moja obitelj i ja osjećamo dobro – istaknuo je.

Upitan tko mu je najbolji prijatelj u svlačionici Real Madrida odgovorio je da ima jako dobar odnos s Lucasom Vazquezom, Nachom Fernandezom i Davidom Alabom.

– Ne smijem zaboraviti Marcela s kojim sam ovdje deset godina. Moram li izabrati jednog, onda je to Marcelo – izjavio je Modrić.

Carla Ancelottija, trenera koji ga drži u udarnoj postavi na sredini terena u formaciji 4-3-3, smatra “jednim od najboljih u povijesti”.

– Njegova skromnost, način ophođenja s ljudima, kakav je u cjelini i kako pazi na igrače i priča s njima je najbolje od njega – rekao je dodavši da je Ancelotti djelomično zaslužan za dobru atmosferu u svlačionici.

Real Madrid je ove sezone osvojio španjolski Superkup i prvenstvo.

– Sezona je dosad bila jako dobra – napomenuo je Modrić koji je ove sezone nastupio u 43 utakmice upisavši 12 asistencija i zabivši tri gola.

Modrić je upitan i o 32-godišnjem Garethu Baleu, s kojim igra u Realu od 2013. a s kojim je dijelio svlačionicu i u Tottenhamu. Velšanina je bivši trener Zinedine Zidane ostavljao na klupi ili tribini, a to je ove sezone nastavio Ancelotti pa je ove sezone odigrao svega 290 minuta tijekom sedam utakmica, u kojima je zabio jedan gol.

– Ne znam što vam reći o tome. Najbolje da pitate Garetha što se dogodilo. Ja uvijek kažem da je Gareth bio jako važan ovom klubu, ovoj ekipi. Napravio je velike stvari i to se ne može zaboraviti. Šteta što mu zadnja godina nije bila dobra.

Bale je 2018. u finalu Lige protiv Liverpoola zabio dva gola u pobjedi 3:1, a 30.lipnja mu istječe ugovor s Real Madridom, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...