Ogromna tuča u dijelovima zemlje, razbijala automobile. HT i DHMZ poslali upozorenje

Jaka tuča pogodila je danas poslijepodne područje Huma na Sutli, Pregrade, Maclja i okolice, javlja Zagorje.com.

Štete će se tek procijeniti, no, kako kažu mještani, tamo gdje je padala štete na usjevima su totalne, a osim usjeva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili.

Nešto poslije 17 sati šire i varaždinsko područje pogodilo je snažno nevrijeme pračeno vjetrom i tučom, javlja Aktualno.com.

Komadi leda mjestimice su bili veličine oraha, a na kraće vrijeme prekrili su travnjake i ceste.

Narančasti alarm za kopnenu Hrvatsku

Sa sjeverozapada se tijekom poslijepodneva diljem zemlje očekuje postupni porast naoblake, a na kopnu mjestimice kiša i grmljavina. Prema večeri uz jači razvoj oblaka lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, navečer sjeverni, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °C.

Meteoalarm je za Slavoniju i središnju Hrvatsku izdao narančasto upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena i vjetra. Zbog mogućeg nevremena, Hrvatski Telekom obavijestio je korisnike da zaštite svoju opremu.

“Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnica”, naveli su.

Što nas čeka sutra?

Sutra će biti barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana oblačnije, a malo kiše moguće je uglavnom na istoku. Poslijepodne ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Istre mjestimice može biti lokalnih pljuskova i grmljavine.

Vjetar slab, prijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro umjerena, pod Velebitom i jaka bura, drugdje slabo i umjereno jugo, a od sredine dana uz obalu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C, prognozira DHMZ a prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...