Cestitka_Uskrs

Policija je sinoć propucala dvojicu Torcidaša!? Jutros i dalje za sav promet zatvorena autocesta A1 između Zagreba i Karlovca

U subotu kasno navečer je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca. Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba.

Autocesta je zbog tučnjave bila u potpunosti zatvorena između Zagreba i Karlovca, a sada je zatvoren trak iz smjera Zagreba prema Karlovcu.

“Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika”, stoji u izvješću HAK-a od 5:21 jutros.

Što se točno događalo?

Podsjetimo, kako je ranije izvijestila policija, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. Napominju i da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Policija pucala na navijače

Policajci su upotrijebili vatreno oružje.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, stoji u priopćenju.

“Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, zaključila je policija a prenio N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...