Premijer se hvali: “Da nije bilo Vladinih mjera eurosuper bi bio skuplji kunu, a dizel skoro dvije”

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, izjave je dao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na početku se osvrnuo na uvođenje eura, očekuje da se u petak izglasa zakon o uvođenju eura.

“Što se tiče rebalansa, uspjeli smo pokriti sve zahtjeve do sada. Idemo u rebalans na Vladi u četvrtak, to uzima u obzir ovu krizu, zahtjeve sindikata…”, kazao je premijer.

“Što se tiče energenata, da nije bilo Vladinih mjera, eurosuper bi bio skuplji kunu i 2 lipe, dizel skoro dvije kune. Vidjet ćemo može li se tu još nešto učiniti pošto bilježimo rast zadnjih tjedana”, rekao je.

Komentirao je i svoj posjet Kijevu te rekao da je prošao jako dobro. Rekao je da se za sada razgovara s ukrajinskom stranom, a “dalje će ministarstvo vanjskih poslova odlučiti”.

“U Ukrajini smo razgovarali o zarobljenom Hrvatu. Nastavljaju se razgovori”, kazao je Plenković, kako prenosi N1.

Dodao je da se nastavlja pomoć Ukrajini. Najavio je da će u subotu biti obilježena stota obljetnica rođenja Franje Tuđmana.

“Zadovoljni smo rejtingom stranke, u šestoj godini mandata imamo uvjerljivu potporu, to je jako dobro”, istaknuo je premijer.

Komentirao je i svoj posjet Irpinju i Buči. Posjet Ukrajini je, rekao je premijer, bio pažljivo planiran. “Nije bilo svejedno kakvu poruku upućujemo, namjerno smo došli 8. svibnja”, rekao je premijer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...