Robert Kresoja pred kadetsko u Dubrovniku: “Cilj je izboriti državno u Zadru!”

Odbojkašice Zadra završile su nastup u ovogodišnjoj sezoni 1.HL, zauzevši na kraju sedmo mjesto u konkurenciji jedanaest klubova s učinkom 9-11.

Dugi niz godina alfa i omega zadarske odbojke je iskusni trener Robert Kresoja, koji iako je sezona za prvu ekipu završena, ima i te kako posla s mlađim uzrastima.

Robi, nemate puno vremena za predah, kreću natjecanja i u mlađim kategorijama?

Da, očekuje nas Prvenstvo Dalmacije za kadetkinje sljedećeg vikenda, u subotu 21. svibnja, i u nedjelju 22. svibnja i to u Dubrovniku, u dvorani Gospino polje. Devet ekipa podijeljene su u četiri skupine, cilj nam se plasirati na državno prvenstvo u Zadru (28. i 29. svibnja). Prvenstvo Hrvatske, održat će se u dvorani Mocire, i mislim, nemojte me hvatati za riječ, u školskoj dvorani u Bibinjama, ali HOS će donijeti ipak konačnu odluku u kojim će se dvoranama igrati.

U Dubrovniku što očekujete od vaših cura?

To su naše igračice koje imaju 14, 15 i 16 godina. Istaknut ću kako je u našem rosteru praktički samo jedna kadetkinja, dok su ostale sve mlađe kadetkinje, očekuju nas teške utakmice, ali idemo se izboriti za državno u Zadru, pa što bude.

Koja ekipa je favorit na Prvenstvu Dalmacije?

Teško je o tome govoriti, jer ovo je u neku ruku covid generacija, drugim riječima, ovaj uzrast odbojkašica je prestao trenirati u vrijeme covid krize kad se nije moglo trenirati u dvorani. Iz tog razloga kreće se sve ispočetka, nastala je jedna rupa kod te generacije, posebno kod mlađih kadetkinja i juniorki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...