U Kneževoj palači se od 11. do 13. svibnja održavaju 11. Dani seksualnosti

Ovogodišnji znanstveno-stručni skup 11. Dani seksualnosti, održat će se od 11.5. do 13. 5. u Kneževoj palači te je otvoren za javnost.

Sami predavači su redom psiholozi- magistri i doktori znanosti, psihijatri, psihoterapeuti, seksualni terapeuti, sociolozi i antropolozi.

Također, s obzirom na širok raspon tema koje će se obraditi, poput neplodnosti, nevjera, manipulacija i prekida u ljubavnim vezama, kao i seksualnog nasilja, iskustava u kliničkom radu sa transrodnim osobama te mnogih drugih tema, skup je prikladan za sve punoljetne osobe,  s osobitim naglaskom na studentsku populaciju, koja je, u periodu lockdown-a COVID-19 pandemije, bila lišena socijalne interakcije te sukladno tome, nemogućnosti upoznavanja i ostvarivanja intimnih i partnerskih veza, a koje su ključne za razvoj i dobrobit mladih osoba, te posljedično, njihovu integraciju unutar zajednice.

Svake godine se trudimo što više obogatiti sam program predavanja te obuhvatiti široki spektar tema o seksualnosti, s ciljem edukacije društva o seksualnosti općenito jer je ista još uvijek svojevrsna tabu-tema.

Također, cilj ovog skupa je i potaknuti daljnju destigmatizaciju homoseksualnih, biseksualnih te transrodnih osoba u zajednici.

Svakako, sudeći po dosadašnjim povratnim informacijama i interakcijama na društvenim mrežama, očekujemo rekordni broj sudionika ove godine.

Osim samih predavanja, predviđen je i bogat zabavni program za svaki dan Skupa,  gdje je osim prilika za međusobno upoznavanje mladih poput speed-datinga, date-aukcija u humanitarne svrhe za azil “Zadarske šapice” , tombole sa prigodnim nagradama i sl.,

Organiziran i europski prepoznat – stand-up komičarski duo Marine Orsag te Martine Ipše: “sprŽene” – u četvrtak, s početkom u 20 h, u Caffe baru Dišpet, cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice jest 30 kn, a za ostale 50 kn.

Rezervacija ulaznica je obavezna putem [email protected] ili SMS-om na broj 095/868-1319.

Bitno je napomenuti da prethodne prijave za Dane seksualnosti nisu potrebne za prisustvovanjem određenom/određenim predavanjima, već je samo potrebno doći na predviđeni termin predavanja u samoj Kneževoj palači, ili se u istom terminu pridružiti preko Zoom platforme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...