Učenici na Pagu ovog se ponedjeljka prvi put susreću sa projektom “Sa STEMom raSTEMo”

U ponedjeljak, 2. svibnja od 10:45 sati učenici nižih razreda OŠ Jurja Dalmatinca na Pagu po prvi put se susreću s novim inovativnim modelom podučavanja kakav popularizira STEM projekt „Sa STEMom raSTEMo“.

S obzirom da praksa pokazuje nužnost provođenja novih edukacijskih modela koji su primjereniji djeci 21. stoljeća, Društvo naša djeca Jastrebarsko, koje od 2015. godine provodi projekt Malih znanstvenika, osmislilo je tri edukativne radionice: biologije i kemije, fizike te informatike i robotike.

Djeca trećeg i četvrtog razreda kroz ovaj projekt imaju priliku prvi put samostalno sudjelovati u zanimljivim i vizualno atraktivnim praktičnim pokusima, mikroskopirati pomoću najnovijih LCD mikroskopa, programirati robote te koristiti digitalne obrazovne platforme.

Činjenica je da je znanje najveće blago koje nam nitko i nikada ne može uzeti, znanje nam ne mogu uništiti elementarne nepogode i nosimo ga uvijek sa sobom. Ulaganje u edukaciju i stjecanje znanja najkvalitetnije je ulaganje koje čovjek može primiti. Projektom profitiraju djeca i mladi te svi sudionici programa koji stiču nova znanja i nove vještine, ističe autorica projekta prof. Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, koje je nositelj projekta „Sa STEMom raSTEMo“, uz partnere Institut Ruđer Bošković iz Zagreba i Centar za kulturu Jastrebarsko.

Vrijednost projekta je gotovo 2,3 milijuna kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda na način da 85% iznosa sufinancira EU, a 15% iznosa Vlada Republike Hrvatske. Za sve sudionike radionica je besplatan, a  kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca dobivaju na poklon jednogodišnje mozaBook Classroom licence za korištenje digitalne obrazovne mozaBook platforme.

 
pagstem