Već ovaj tjedan stižu ljetne vrućine

Još nekoliko dana vrijeme će u Hrvatskoj biti promjenjivo, a onda stiže promjena.

Danas će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, poslijepodne uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a na Jadranu pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Udari bure pod Velebitom

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u početku bura, podno Velebita s jakim udarima, koja će poslijepodne okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku tjedna – ljeto

U nastavku tjedna postupno stabilnije, što osobito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije, štoviše, temperature će u drugom dijelu tjedna biti primjerenije ljetu nego proljeću. Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dosegnuti i visokih 30, što osobito vrijedi za četvrtak, prognozirala je meteorologinja Tea Blažević za N1.

Vrućine u četvrtak je za HRT najavila i Tanja Renko iz DHMZ-a. Ustvrdila je kako će srijeda i četvrtak biti najstabilniji dani u idućem tjednu, ujedno i vrlo topli, s vrućinama posebno izraženima u četvrtak. I u unutrašnjosti u utorak nestabilno pa će većinom popodnevnih pljuskova biti ponajprije u zapadnoj Slavoniji, unutrašnjosti Dalmacije te ponegdje duž obale.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...