Vikend prognoza mnogima će pokvariti raspoloženje! Stiže nagla promjena vremena…

Ciklona nad Atlantikom sa središtem nad obalom Portugala i anticiklone nad Sredozemnim morem premješta topli Saharski zrak nad Španjolsku i Francusku.

Nad zapadnu Europu prodro je hladan, nestabilan oceanski zrak u kojem dolazi do razvoja intenzivnih olujnih oblaka. Manja količina nestabilnog zraka prebacit će se preko Alpa i djelovati na vrijeme u našim krajevima danas poslijepodne i navečer.

Jutros je u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti bilo povećane naoblake, a u središnjim i istočnim krajevima te na Jadranu prevladavalo je vedro.

Uz visoku vlagu zraka jutros je bilo sparno. Jutarnje temperature zraka u meteorološkom zaklonu na dva metra visine bile su u kopnenim krajevima od 14 do 20 a na Jadranu oko 18ºC.

Danas će vrijeme biti promjenljivo oblačno, vrlo toplo uz slab razvoj dnevne naoblake. Poslijepodnevna temperatura od 27 do 31, a na Jadranu oko 28ºC.

Puhat će sjeverozapadnjak u planinama jak. Poslijepodne u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti brza promjena vremena, naoblačit će se uz pad temperature. Vrijeme će biti tipično za prolaz hladne fronte a u krajevima uz granicu Slovenije i Mađarske moguća je i tuča.

Fronta će se navečer i u noći na nedjelju uz grmljavinu, pljuskove i udare vjetra premještati prema istoku te će se do jutra proširiti na Gorski kotar, Baniju, Slavoniju i Baranju.

U nastavku dana u nedjelju poslijepodne u unutrašnjosti postupno razvedravanje sa sjeverozapada.

Na Jadranu će se naoblačiti u nedjelju prijepodne. Poslijepodne više oblaka u zaobalju, a ponegdje je moguć i slabi pljusak.

Najviše dnevna temperatura u nedjelju unutrašnjosti od 25 do 28, na Jadranu oko 28, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...