Više od 50 natjecatelja prijavljeno na današnju biciklističku utrku 61. Veliku nagradu 1. svibnja, koja se vozi od Ploča do Babinduba

Nakon što zbog izostanka organizacije zbog koronavirusa, posljednje dvije nije održana, danas se održava šezdesetprva po redu „Velika nagrada 1. svibnja“, biciklistička utrka koja se vozi i u spomen na Damira Zdrilića, zadarskog cestovnog biciklistu koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 10 kategorija.

U 13 sati je zakazan start najmlađe 4 kategorije koje će odvoziti 7 malih krugova dok će se ostalih 6 kategorija od 14 sati nadmetati na dužini od 52km i također sedam puta prolaziti kroz startno-ciljni prostor na velikom krugu.

U Zadar po prijavama dolazi pedeset biciklista iz 10 hrvatskih i jednog slovenskog kluba što će i ove godine utrku učiniti neizvjesnom i zanimljivom.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika je zakazano između 16,30 i 17 sati u atriju hotela „PORTO“ (Nikole Jurišića 2). Organizator ove utrke je Biciklistički klub Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...