Amaterska nogometna reprezentacija Dalmacije izborila nastup na EP! U ekipi ima i Zadrana, Biograđana…

Izabrana selekcija Dalmacije, amaterska reprezentacija Središta Split, pobjednik je Kupa regije Hrvatske, u finalu su slavili 3:0 protiv NS Zagreba, a u susretu odigranom u Sisku strijelci su bili Ribičić, Vuković i Vodopija.

Ovim rezultatom reprezentacija Dalmacije, kako ju nazivaju pojedini lokalni mediji s juga, izborila je plasman na Europsko prvenstvo.

Zanimljivo, to prvenstvo će se igrati baš u Hrvatskoj, u Dalmaciji, a odabrana vrsta s juga nalazi se u skupini sa Srbijom, Ukrajinom i Maltom, piše Dnevno.hr.

-Osvojeno prvenstvo Kupa Regija Hrvatske i NS Split će predstavljati Hrvatsku na kvalifikacijama za Europsko Prvenstvo Amaterskih Reprezentacija! Tri nezaboravna dana sa 18 “psihopata i luđaka” i odličnim stručnim stožerom. Još jedan pehar i medalja u vitrini – poručio je Stefan Lazarevski iz biogradskog Primorca.

Izbornik ove momčadi je Ivan Gudelj, poznati bivši igrač i trener Hajduka.

U njegovom stožeru još se nalaze i Goran Proleta, Ivan Matić, Mateo Bebić, Hrvoje Dujić, Ivo Šupe, Marko Pinčić, Igor Gudelj i Jure Čulina. Među njima je i nekoliko sa ZD područja…

A za reprezentaciju Dalmacije igrali su sljedeći nogometaši:

Jakov Pinčić (Zadar), Frane Barbić (Kamen), Ivan Raič (Jadran LP), Stefan Lazarevski (Primorac B.), Aljoša Krstičević (Jadran LP), Ivan Šalinović (Zmaj M.), Toni Katić (Zmaj M.), Nikola Čupić (Neretva), Domagoj Zovko (Neretva), Frane Urlić (Urania), Ivan Gilić-Kuko (Uskok), Mirko Marić (Jadran LP), Dominik Plavša (Hrvace), Pjero Škarić (Hrvace), Duje Ribičić (Hrvace), Lovre Vuković (Sloga M.), Luka Vodopija (Primorac B.) i Leo Andrić (RNK Split).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...