Dominik Mavra:”Nadam se da će u dvorani biti što je moguće više ljudi, jer što ih više bude to će Ciboni biti teže igrati. Ako i postoji umor naša publika će ga anulirati!”

Nakon odrađene finalne serije u Zagrebu, i ukupnog rezultata 1:1, momčad Zadra i Cibone sutra će od 20 sati na Višnjiku hvatati prednost usuret četvrte finalne utakmice. Obje utakmice u Zagrebu pružile su zanimljive i napete borbe za svaki koš, gledali smo puno različitih taktičkih zamisli i rotacija u oba sastava i sigurno je da će i za ovaj susret obje strane imati spremno nešto posebno.

Svi znamo koliko je bitna podrška s tribina, zato pozivamo sve navijače da u što većem broju napune Krešinu dvoranui pomognu Zadru u naumu osvajanja novog naslova prvaka države! Zadar i Cibona u ova dva susreta doseći će brojku od 69 odigranih susreta tokom ove sezone! Usprkos ovog suludog ritma utakmica, u kojem su igrači primorani igrati, sezona je za sobom u kombinaciji ove dvije ekipe uzela tek jednu žrtvu u vidu igrača na visokim pozicijama Zadra Domagoja Vukovića, dok se Cibonin Krešimir Radovčić uspio od ozljede i operacije oporaviti poprilično rapidno. Nadamo se da će svi igrači i u ove dvije, potencijalno tri, utakmice ostati zdravi kako bi finalna serija bila što kvalitetnija, što bolj i zanimljivija.

Ulaznice su u prodaji online putem croatia-tickets.com, a na prodajnom mjestu ŠC Višnjik (blagajna ispred dvorane) ulaznice su u prodaji sutra od 10 do početka utakmice! Vidimo se!

helbich

Srđan Helbich: ‘Nakon dvije odigrane utakmice s Cibonom, sve je manje nepoznanica u igre obje ekipe. Vjerujem da će u trećoj utakmici presuditi koncentracija, a neupitno je da će s obje strane biti prisutna energija, želja i volja. Fokus i koncentracija kod individualnih zadataka i taktičkih zamisli će presuditi utakmicu. Nadam se da će dvorana biti popunjena, i da ćemo imati podršku s tribina koja nam je jako važna. Pokazalo se to u Splitu u trećoj utakmici, kada smo imali podršku koliko smo izvlačili iz sebe, možda i više nego smo mogli i na kraju smo preokrenuli i dobili utakmicu. Iskreno se nadam da ćemo i u ovoj utakmici imati takvu podršku s tribina i da ćemo dobiti utakmicu!’

Dominik Mavra: ‘U Zagrebu smo napravili dobar posao. U drugom susretu smo napravili više grešaka nego u prvom, a nedostajalo nam je i malo sreće, ali i Cibona je bila puno bolja nego je bila u prvoj partiji. Imali su jako, jako dobar šuterski dan, što je, uz još par stvari, odlučilo utakmicu. Kada se sve zbroji, dosta smo napravili i sada nas očekuju dvije utakmice kući. Ne bih rekao da tu ima pritiska. Ovo je nešto što smo htjeli, da na svom parketu odlučujemo o naslovu prvaka i mislim da imamo dovoljno iskustva iza sebe. Uvijek je puno lakše igrati doma, pred svojim navijačima, pogotovo u doigravanju. Nije to slučaj samo kod nas, već i generalno gledano. To je ono što smo željeli te idemo uživati u sljedeće dvije utakmice. Činjenica je da nas je manje nego njih. Generalno, umor nas muči cijele sezone. Ni sam ne znam koliki je bio broj utakmica po HKS-ovom sustavu natjecanja, ali o tome ne trebamo uopće razmišljati. Na to ne možemo utjecati te se trebamo koncentrirati na stvari na koje možemo. Nadam se da će u dvorani biti što je moguće više ljudi, jer što ih više bude to će Ciboni biti teže igrati. Ako postoji umor naša publika će ga anulirati. Osvajanje trofeja je velika stvar za grad i za klub, a onda nakon toga možemo o stvarima koje muče ljude…’

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...