EKSLUZIVNO ZA ANTENU TOMISLAV HORDOV: “Zadrani žive u 13. stoljeću, ne sramim se i mogu proći Kalelargom!”

Suci hoćemo pravdu, suci hoćemo pravdu…! Niti dva dana nakon majstorice za prvaka Hrvatske u košarci u kojoj je pobijedila Zadar, nisu se stišale tenzije oko suđenja.

Naime, jedan od sudaca odlučujuće pete utakmice pored bio je i 42-godišnji Zadranin Tomislav Hordov, kojeg njegovi sugrađani smatraju isključivim krivcem za poraz Zadra zbog nekoliko spornih situacija u završnim trenucima susreta.

Na društvenim mrežama Hordova se nimalo lijepim riječima proziva, teški trenuci za zadarskog arbitra u svakom slučaju!

Nazvali smo Hordova koji nam je otvorio dušu, i biranim riječima kazao što se dogodilo,  te je uputio jasnu poruku zadarskim navijačima koji su ogorčeni!

Tomislave, Zadrani su ljuti na tebe, smatraju da si pokrao KK Zadar?

– Slušajte da vi i ja sjednemo negdje, onda bi mogli pričati tri dana o zadarskoj košarci i mom životu u Zadru. Ja sam profesionalac koji radi svoj posao  i mene ne zanima tko igra, igraju li bijeli ili plavi, a to što ljudi ne mogu shvatiti neke stvari i što žive još u trinaestom stoljeću to je njihov problem!  Zadranima ću poručiti, da ja kad sudim utakmicu, tad kod mene ne postoje osjećaji i ljubav…radim svoj posao i drugo me ne zanima!

Je li te strah?

– Reći ću vam kao primam sve i svašta, i prijetnje i ovo i ono. Moja obitelj i ja primamo prijeteće poruke putem telefona Sve je to zadarski folklor gdje im nitko drugi nije kriv, nikada nisu rekli da su dali trideset koševa u trideset pet minuta igre…

Dobro, ‘ajde reci mi što se dogodilo u zadnjim trenucima utakmice, bilo je tu čistih grešaka, krivo si dosudio, na minutu i 18 sekundi prije kraja dosuđen je prekršaj Thompsona, a ne koraci Reuversa koji je bio u prodoru i proklizao, pa to su čisti koraci Tomislave?!

– Ma Zadrani uopće nisu u pravu, osobno ja uopće u tim trenucima ništa nisam odlučio, nisam donio nikakvu odluku, eto vidite koliko su Zadrani upućeni u sve, kada uopće ne razumiju da ja uopće nisam  bio uključen u tu odluku, već su odlučili moje kolege! Kolege sam upitao da li je prvo bio faul pa koraci, ili obrnuto jer ja to nisam vidio, ne mogu ići niti pogledati snimku, razumijete. Dakle, moji sudački kolege su mi rekli da je prvo bio faul, a ne koraci i to je to…Ja nisam ništa kriv! Morao sam vjerovati svojim kolegama…

Zašto nisi išao pogledati snimak, tzv. VAR da budeš tisuću posto siguran?

– Pa nemam pravo na to, jer to bi bila materijalna povreda pravila. Da sam išao pogledati ponovljeni snimak, utakmica se mogla ponoviti zbog materijalne povrede pravila! Slušajte, postoje određene situacije koje se po pravilima mogu pogledati na snimci, također imate situacije koje se mogu gledati zadnje dvije minute, isto tako postoje i detalji koji se mogu pogledati cijelu utakmicu.

KK Zadar nije zadovoljan suđenjem na majstorici?

– Jednostavno ja ne mogu razumjeti da kapetan Zadra Dominik Mavra izjavi ovakve stvari o suđenju u mikrofon nakon utakmice, to je katastrofa, prava katastrofa!

Možda bi ti bilo bolje da nisu sudio majstoricu, bio bi mirniji?

Slušaj, ja to ne odlučujem, HKS mi kaže sudiš, i ja sudim…

Jeli ti neugodno proći Kalelargom nakon svega?

– Neugodno? Ma kakvi, nije mi uopće neugodno. Ne sramim se ničega! Pošteno i časno sam odradio svoj posao, potpuno profesionalno. Nisam ništa kriv!

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari da ste kockar?

– Nemam pojma, odakle to tim ljudima? Ako je takvima što to pišu gušt, poručujem im da je bolje i to nego da sam peder!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...