Iduće sezone ćemo u Zadru gledati utakmice 1. HNL! Pioniri i kadeti izborili najviši rang…

HNK Zadar ima prvoligaše i radi se o kadetima i pionirima koji su u dvoboju s Nogometnim klubom Opatija na neutralnom terenu u Karlovcu ostvarili prolazak i razveselili sve koji žive za zadarski nogometni klub. Od iduće sezone ćemo u Zadru gledati utakmice 1. HNL i gostovanja Hajduka i Dinama, Osijeka i Rijeke te ostalih najkvalitetnijih škola nogometa na području RH. Najveće zasluge za veliki uspjeh idu mladim igračima i stručnim stožerima s trenerima Antom Morićem (kadeti) i Zoranom Erlićem (pioniri) koji su kroz proteklu godinu ostvarili vrhunski rezultat i osigurali natjecanje u najvišem rangu. Vidno zadovoljan je bio voditelj škole nogometa Krešimir Gojun:

-Rad se isplatio, današnji rezultat je kruna kvalitetnog odnosa prema radu kroz cijelu sezonu, naši igrači i stručni stožeri su zaslužili sve pohvale. Kadeti i pioniri su od iduće sezone u 1. HNL i sad ne postoji razlog za odlaskom u drugu sredinu, u školi nogometa mogu dobiti sve što je potrebno za daljnji razvoj. Čestitao bih i našim juniorima koji su bili prvaci Dalmatinske lige i također izborili priliku za kvalifikacije za 1. HNL. Zahvaljujem se i roditeljima na podršci i strpljenju!- kazao je voditelj škole nogometa za službenu stranicu HNK Zadar.

Kadeti: Zadar – Opatija 4:0 (2:0)

HNK ZADAR: Rakić, Mrkela, Uskok, Šoša, Sudinja, Bačić, Brkić, Zebić, Galić, Senkić, Baričević, Čačić, Bugarija, Vranjković, Školjarev, Prekpaljaj, Morić, Miletić

Strijelci: Bačić (23′), Senkić (27′), Brkić (48′), Sudinja (60′)

Izjava trenera kadeta Ante Morića:

-Čestitke mojim igračima na fantastičnoj sezoni.! Kroz cijelu sezonu su bili na visokoj razini. Uvjerljivo smo osvojili 1.mjesto u Dalmaciji i na kraju zajedno sa pionirima izborili 1.HNL. Naša izvedba na današnjoj finalnoj utakmica je bila odlična. Dominirali smo kroz cijelu utakmicu,stvorili jako puno čistih šansi za postizanje golova i zasluženo ostvarili visoku pobjedu – rekao je Morić.

Pioniri: Zadar – Opatija 4:0 (2:0)

HNK ZADAR: Miočić, Karlović, Bjeliš, Kitin, Zovak, Šegarić, Šuljić, Bilaver, Dabo, Kajtazi, Đorđević, Meić, Pavić, Zubčić, Mrkić, Dević-Obradović, Segarić, Vedrić.

Strijelci: Dabo (28′, 30′), Kitin (46′), Pavić (67′)

Izjava trenera pionira Zorana Erlića:

-Čestitam pionirima I kadetima na ulasku u 1. HNL. Cijelu sezonu smo bili na vrhunskoj razini i potpuno zasluženo smo osvojili 1. Dalmatinsku ligu. U kvalifikacijama smo suvereno prošli polufinale i finale i ušli u ligu kojoj HNK zadar objektivno pripada. Čestitam i juniorima na osvojenoj Dalmatinskoj ligi. Ovo je rezultat sinergije svih djelatnika kluba od igrača, trenera, oružara I uprave – poručio je Morić.

-Čestitamo svim akterima velikog uspjeha za HNK Zadar i Grad Zadar, uvjereni da se radi samo o prvom koraku koji će naš klub pozicionirati tamo gdje mu je i mjesto – u vrh hrvatskog nogometa!- dodali su na službenoj stranici kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...