Mihaela i Rafaela pobjednice 30. Benja-festa; 15 učenica i učenika, uz goste programa, glazbom i plesom oduševili publiku u HNK Zadar

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u petak 10. lipnja 2022. godine u 19 sati održan je jubilarni 30. po redu glazbeno-scenski festival Benja-fest. Riječ je tradicionalnom događaju koji se odvija u organizaciji Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje i koji okuplja učenike te škole koji se natječu u glazbenom dijelu festivala.

U natjecateljskom dijelu nastupilo je petnaest učenika i učenica, a natjecali su se u dvije kategorije: u kategoriji 1.- 4. razreda prvo mjesto osvojila je Mihaela Miočić, učenica 1. razreda iz Područne škole u Diklu s pjesmom Hajde da ludujemo (Tajči). U kategoriji 5. – 8. razreda prvo mjesto osvojila je Rafaela Šuljić, učenica 8. b razreda s pjesmom Ex’s & Oh’s (Elle King). Voditelji, Nela Novak, Antea Slavica i Roko Krpina, učenici šestog razreda i izvođači su svojim umijećem oduševili publiku i stručni ocjenjivački sud, ističu iz škole domaćina.

Na kraju programa ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje prof. Dražen Adžić uručio je nagrade pobjednicama i zahvalio na organizaciji glavnoj voditeljici projekta Mariji Vičević, profesorici Glazbene kulture i voditeljici klape Benja koja je nedavno osvojila 2. nagradu žirija na Festivalu dječjih klapa u Zadru i 1. nagradu žirija na 1. smotri dječjih klapa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, kao i prof. Josipu Jakovinoviću također voditelju ovog festivala.

Kao gosti programa nastupili su, uz spomenutu klapu Benja, i dječji zbor Libretići iz Zadra pod vodstvom Ivane Begović i Dinka Habuša, plesna udruga Plesaonica čija je voditeljica Lara Pavić te zadarski rock bend The Billy. Cjelokupni program odvijao se pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda koji su činili Asja Vuković, prof., Tomislav Pehar, prof. i prof. Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra.

Suradnici 30. jubilarnog Benja-festa bili su Nevia Ljubičić, prof. hrvatskog jezika koja je napisala tekst festivala i uvježbala voditelje i Josipa Čačić Orlović, prof. Likovne kulture koja je osmislila i uredila scenografiju. Uz puno veselih glazbenih vibracija iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje poručuju nam da se vidimo i dogodine, nema razloga ne poslušati ih, a ista preporuka ide i svima vama…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...