MOST decidiran, nakon najave odlaska jednog iz reda najtalentiranijih mladih igrača u RH: “Sumrak poslovanja u KK Zadar!”

Grad košarke od jučer svjedoči tome da jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj raskida ugovor s KK Zadrom i to bez ikakve odštete. Radi se o porazu nove vladajuće garniture u Klubu. Ovo je i poraz bivših garnitura, da ne bi bilo zabune. Svi u Klubu su u čudu. Čude se, naime, kako to mladi igrač koji nije isplaćen posljednja tri mjeseca raskida ugovor. Ovdje se radi o smiješnom propustu te u biti malom iznosu koji je trebalo isplatiti navedenom igraču kako bi on ostao u Klubu. Dovoljna je bila samo jedna plaća da igrač automatizmom ne može raskinuti ugovor i to na štetu Kluba – navode to u priopćenju za javnost MOST-a Zadar, pod naslovom: “Sumrak poslovanja u KK Zadar”.

U nastavku koji prenosimo u cijelosti naglašavaju, pak:

-Govorimo o jednoj jedinoj plaći! Radi se o iznosu koji je veći od 10 000, a manji od 20 000 kuna. Možemo se svi u Zadru samo upitati u kakvom je zapuštenom stanju KK Zadar, ako je zbog tako malog iznosa izgubljen mladi i talentirani reprezentativni centar. Tko je kriv? Je li to uopće i bitno? Gradski vijećnici od silne svađe tko je više kriv za loše stanje u Klubu uspjeli su u “pauzi” izgubiti talentiranog centra i to bez odštete. Dakle, krivi ste svi! Dok je prošla vladajuća garnitura kriva zato što je ostavila Klub s ravno 0 kuna na računu, dotle je nova potpuno podbacila jer nije skupila ovaj financijski “sitniš” i tako zadržala mladog i talentiranog igrača.

Novi vladajući u Klubu su, što nije sporno, čekali gradski kredit da mogu početi plaćati i najmanje financijske izdatke. Ipak, moglo se u ovih mjesec dana pokucati na vrata sponzora i uprihoditi barem minimalne iznose kako Klub ne bi doživio ovakvu sramotu, financijsku štetu i blamažu. Što čitamo danas?

Ironiju! Čitamo najave kako će KK Zadar pokušati ponovno potpisati igrača kojeg je do jučer imao pod ugovorom! Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Govorimo o mladom reprezentativcu, koji je kao igrač trebao dati KK Zadru puno, a na njemu je Klub na kraju morao i zaraditi. I sad će oni u Klubu opet pregovarati s igračem kojeg su imali pod ugovorom. Postoji međutim jedan ozbiljan problem. Taj igrač sada neće tražiti plaću i uvjete koje je imao, tražit će više, i to s pravom. Ako mu KK Zadar te uvjete ne bude mogao osigurati, on će sreću potražiti na drugom mjestu. To se zove slobodno tržište. Inače poslovna odgovornost je potpuno strani pojam u KK Zadru već otprilike 20-tak godina, bez obzira na direktore i “zna se” koju stranku. A to su sve redom bili veliki, a neki od njih su bili i nešto manji hadezeovci. Jutros se svi u KK Zadru čude kako je mladi reprezentativac raskinuo ugovor, a još jučer nitko u Klubu nije imao pojma što se sprema. To nije ozbiljno vođenje institucije kao što je KK Zadar.

Uopće nećemo više spominjati imena i političke stranke, nije važno, svi su zakazali. Danima čitamo o nekakvim hotelskim računima, a pitanje je kad ćemo uopće dobiti odgovore. U pozadini se dogodio teški i po nama u Mostu još veći propust KK Zadra koji je preko noći ostao bez mladog reprezentativca. I to bez odštete! Hoće li netko snositi posljedice? Teško. Svi skupa će na idućem Gradskom vijeću nastaviti bitke preko leđa Kluba, a u međuvremenu će, možda, još poneki mladi reprezentativac napusti Klub. Zadrani su su vam dali povjerenje da odgovorno vodite institucije kao što je KK Zadar. Vi to za sada ne činite! Mi u Mostu pozivamo sve političke aktere u Gradu Zadru da sjednu i da se konačno dogovore što žele s Klubom! Ali ne preko leđa KK Zadra, ako je ikako moguće- stoji u priopćenju koje u ime Most-a za grad Zadar potpisuje Tomislav Horvat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...