Na Jarunu sedam medalja, dva zlata, za veslačke brodice iz Zadra; Jadran poziva: “Dođite u Posedarje, 19.lipnja!”

Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na 24. izdanju međunarodne Jumbo regatte. Kao što je to i uobičajeno, na ovoj regati, nastupio je veliki broj veslača i posada, pogotovo u mlađim kategorijama kojima regata predstavlja orijentir za nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, izvijestili su iz kluba.

Unatoč nekoliko ključnih veslača koji nisu nastupili na regati zbog zdravstvenih problema, a koji su ih zadesili neposredno pred regatu, veslači Jadrana ostvarili su i u takvim okolnostima dobre rezultate. Velika vrućina i sparina, uz dosta lopoča, otežavali su posao veslačima na Jarunskoj stazi.

Ukupno su veslači Jadrana osvojili sedam medalja, od čega je bilo dva prva, jedno drugo i četiri treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su četverac na pariće juniora u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač, Luka Kraljić te u samcu lakih juniorki Mara Bencun.

Druga mjesto osvojila je Dora Turčinov u samcu kadetkinja u konkurenciji dvadeset i osam veslačica. Treći su bili u dvojcu bez kormilara juniora Ivan Mustać i Petar Miloš, odveslavši svoju možda i najbolju utrku do sada, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Đani Švenjak, Rafael Brkić, Luka Kraljić i Bartol Cuković, četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Viktorija Aleta, Augustina Mihatov, Petra Babara i Nika Kovač te u dvojcu na pariće mlađih juniorki Viktorija Aleta i Augustina Mihatov.

Za šesnaest stotinki sekunde medalju je izgubio četverac na pariće kadeta, završivši na četvrtom mjestu. Veslali su Franko Božić, Frane Vulelija, Lovre Kolega i Adrian Vidović.

Četverac na pariće mlađih juniora Toni Čurković, Marino Hrboka, Teo Meštrović i Roko Bubić uspio se izboriti za finale ali je tamo zauzeo peto mjesto, sutra dan su nastupili i u utrci juniora i bili peti.

Još su nastupili Luka Kovač u samcu juniora, zauzeo je osmo mjesto u eliminacijama po sistemu najbrže izveslanog vremena te nije uspio ući u finale, a u finalu B zauzeo deveto mjesto, zatim dvojci na pariće kadeta, koji su također imali sustav eliminacija putem najbrže izveslanog vremena. Frane Vulelija i Lovre Kolega zauzeli su osmo mjesto, a Franko Božić i Adrian Vidović sedamnaesto mjesto. Petra Babara i Nika Kovač bile su devete u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Veslače Jadrana, prije nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu početkom srpnja, očekuje nastup na domaćoj regati u Posedarju, 19. lipnja, posljednjoj, 5. regati za Kup Dalmacije, informiraju nas s Branimira.

S veslačima su u Zagrebu bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...