Nakon što je granica koja dijeli Zadar i Šibenik postala viralni hit, oglasio se Kutija: “Ovaj prijelaz je opasan, označit ćemo ga isprekidanim crtama”

Granice među državama, gradovima i županijama su vrlo često prirodne, rijeke ili planine. U Hrvatskoj pak imamo apsurdne koje postaju hit na društvenim mrežama. Baš je takva granica između Zadarske i Šibensko-kninske županije, a prepoznaje se po bizarnom spoju.

Tako izgleda granica između Zadarske i Šibensko-kninske županije na cesti od Žegara prema Erveniku.

”Nema ni oznake, nema ništa. Samo znakovi ograničenja, ali to nitko ne poštuje”, komentirao je Zoran Vujanić iz Ervenik.

”Pa moguće je da je ovaj prijelaz opasan. Vidio sam u komentarima da bi trebalo s nekim isprekidanim crtama na neki način upozoriti i mi ćemo to odraditi u svakom slučaju”, izjavio je za RTL Branko Kutija, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

U bivšoj državi ova je cesta od Obrovca do Knina planirana kao magistralna cesta. Kao takva je i izgrađena do Žegara, a dalje je sve uža i uža. Ovaj zadnji zadarski dio donedavno je bio makadamski put.

Ceste Zadarske županije su svoj dio dionice od kilometar i pol uredili u punom profilu širine pet i pol metara.

Općina Ervenik je prethodno, 2016. godine, asfaltirala samo nužnih tri metra širine kako bi se moglo dolaziti do općine. Oni su tada dali iz svog skromnog budžeta milijun kuna.

Iz Uprave Šibensko-kninskih županijskih cesta kažu da se trenutno analizira može li cesta dobiti rang državne ceste, pa da taj dio izgradi država.

”Ja osobno nemam ništa protiv, dapače, da ta cesta postane državna i da se izgradi u punom profilu”, rekao je Kutija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...