Pobjeda Zadra! Igra se peta utakmica! Počelo pomirbom i zagrljajem trenera Helbicha i navijača, završilo ovacijama Krešina doma…

KK Zadar je u odličnoj atmosferi pred oko 3000 navijača upisao pobjedu u četvrtom susretu finala HT Premijer lige te je time izborio majstoricu u Zagrebu koja će se igrati u petak od 20 sati. Trevor Thompson odigrao je majstorsku utakmicu s čak 19 uhvaćenih skokova, a kompletna kontrola skoka prešla je u ovom susretu na stranu domaćih.

Košarkaši Zadra sa 6:0 otvorili su utakmicu ‘biti ili ne biti’, nakon čega je vrlo rano, netipično za njega, minutu odmora pozvao trener Okorn. Digla se Cibona nakon mini pauze pa je utakmica ušla u ‘egal’. Do kraja prve dionice minimalnu prednost imali su gosti iz Zagreba pri rezultatu 16:17.

Vrlo zanimljivo drugo poluvrijeme dobili smo u nastavku. Obje ekipe bile su na visokoj razini, kako napadački tako i obrambeno. Zadrane je u trenucima kada stvari možda i nisu izgledale ponajbolje za njih dizala publika, a američki duo Carter – Thompson posebno je bio raspoložen tokom prvih 20 minuta. Poprilično izjednačeno izgledale su snage tokom prvog poluvremena, pa je zato i rezultat na poluvremenu iznosio 36:36. izvještava službena stranica KK Zadar.

U nastavku agresivnije su otvorili Vukovi, vrlo rano su ušli u bonos, ali nije dugo trebalo ni domaćinima da naprave istu stvar. Pod koševima po prvi puta u seriji dominantno je harao Trevor Thompson koji je vrlo brzo uz svoje ime imao i dvoznamenkasti broj skokova, a Cibona je ostala u potpunosti ‘nadskakana’ od strane Zadrana u trećoj dionici (14:17) dvoboja. Zadar je nakon treće dionici prvi put bio u prednosti s 49:45.

Atmosfera je apsolutne vrhunce dosezala kroz cijelu četvrtu dionicu, odvojio se KK Zadar i na +7 (56:49), Cibona se pokušavala u potpunosti vratiti, ali u tome Zagrepčanima nikako nije pomogao dvostruki promašaj s linije za slobodna bacanja Prkačina pri rezulatau 56:53 za domaćina. Nakon 58:53, minuta trenera Okorna urodila je plodom jer su gosti vrlo brzo serijom 5:0 primorali stratega zadarske ekipe na istu stvar. Preko igrača koji je danas apsolutno zasluženo proglašen igračem utakmice Trevora Thompsona Zadar je na kraju upisao pobjedu 61:59 i time isforsirao odlučujuću utakmicu broj pet u Draženovom domu…

Zadar je u ovom susretu s 15 koševa i 19 skokova predvodio fantastični Thompson, Justin Carter ubacio je 13 uz 7 uhvaćenih lopti, dok je Dominik Mavra upisao 9 poena. Kod KK Cibona najistaknutiji pojedinac na terenu bio je Toni Nakić koji je ubacio 11 poena, dok je 10 imao Krešimir Radovčić.

BRAVO, TO JE TO: STISAK RUKE I ZAGRLJAJ 

Neposredno uoči početka susreta zbila se jedna uistinu lijepa gesta. Koja je zasluženo zavrijedila čestitku i pljesak okupljenih na parketu i tribinama. Trener Helbich i navijač KK Zadra koji su prije dva dana imali “bliski susret” nakon trećeg finalnog sraza i poraza domaćina protiv KK Cibona, u utorak navečer su se zagrlili, stisnuli ruku jedan drugome, i nasmijani u više nego pomirljivom tonu poželjeli sebi i klubu sretnu i veselu večer, što se na koncu i dogodilo, Krešin dom se praznio uz pjesmu i sveprisutnu nadu i vjeru u obranu naslova…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...