Pupić Bakrač: “Vi i vaši prijatelji nastavili ste kontinuitet devastiranja KK Zadar!” Župan Longin: “Dok sam bio u KK Zadar, klub je igrao četvrtfinale Lige prvaka”…

Kakav bi to bila vjećnička sjednica, bilo Grada Zadar ili Zadarske županije, a da na dnevnom redu, u bilo kojemu obliku, nema mjesta za – KK Zadar…

Nije tako bez košarkaške tematike prošlo ni okupljanje u Poličniku županijskih zastupnika. Marko Pupić Bakrač najprije je prozvao Božidara Longina da je “kao potpredsjednik HKS-a aktivno sudjelovao u uništavanju hrvatske košarke, koja je spala na niske grane, toliko da reprezentacija ne može pobijediti gotovo nikoga, niti europske momčadi trećeg razreda”.

– Vi i vaši prijatelji nastavili ste kontinuitet pljačke i devastiranja KK Zadar koji traje desetljećima, pod pokroviteljstvom HDZ-a. Gdje je tome kraj i je li vaša namjera potpuno uništenje košarke u Zadru i Hrvatskoj – priupitao je župana vijećnik Akcije mladih, Pupić Bakrač.

– Mediji su u posljednje vrijeme aktualizirali slučaj Košarkaškog kluba Zadar. Tamo će, kao, najprije krenuti izvidi, pa su se onda čekala specijalna izvješća, pa se umirivala javnost kako nepravilnosti nisu utvrđene, a svrha ovog igrokaza ogleda se u izjavi koja bi trebala postati intelektualno vlasništvo: “Revizija u KK Zadar nije potrebna jer je DORH rekao da je sve u redu.” Dakle, DORH je postao supstitut za izvršavanje revizije, to ima samo kod nas. Nakon takvog zaključka  pojavljuju se novi dokazi. I gle čuda, započinje nova istraga, ali ti isti koji je provode ne žele komentirati prijašnju istragu.- komentirao je i nezavisni vijećnik na listi MOST- a, Branko Katić, slučaj KK Zadar.

Longin je rekao da je on u HKS-u bio prije 10 godina i da je u to vrijeme hrvatska reprezentacija kontinuirano nastupala na Olimpijskim igrama i igrala sva svjetska i europska prvenstva.

-Kada sam bio tamo vodio sam razne juniorske i seniorske reprezentacije, bili smo uspješni a što se sada događa ne znam, niti me briga, nije to više moj posao- odgovorio je Longin. Dok je on bio u KK Zadar, podsjetio je, prije 20 godina, klub je igrao četvrtfinale Lige prvaka. Na to je reagirao Pupić Bakrač, replicirajući da stanje u KK Zadar upravo i traje desetljećima.

– Traje desetljećima i desetljećima se urušava. I vi niste odgovorni? To je točno, niste odgovorni, nego za to urušavanje zaslužni, kao i ostali koji su tu bili – rekao je Marko Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...