Tucak odabrao 13 “Barakuda”, u Mađarskoj love medalju Svjetskog prvenstva

Na današnjoj konferenciji za medije Ivica Tucak osvrnuo se na dosadašnje pripreme reprezentacije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, kao i sutrašnju utakmicu s Talijanima, koja će se odigrati na gradskim bazenima Pula u 20 sati. Za tu utakmicu karte su u prodaji na blagajni gradskog bazena Pula, dok će tv gledatelji utakmicu pratiti na programima Sport klub TVa.

-Izrazio bi zahvalnost gradu Puli i svima koji su nam omogućili da se ovdje osjećamo sjajno i dobijemo odlične uvjete za rad. Pulu smo odabrali zbog predivnog bazena, kao i zbog toga što kao sparing partnera imamo Italiju, najoptimalnijeg protivnika u ovoj fazi priprema. Odradili smo odlične pripreme tijekom kojih je već odigrana jedna prijateljska utakmica protiv Italije te nas sutra ovdje u Puli očekuje drugi ogled. Naravno da rezultat te utakmice nije primaran. Bitno je da smo odradili sve što smo mogli u ovom kratkom periodu koliko su pripreme trajale. Vjerujem da ćemo spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva te prvu utakmicu protiv aktualnih olimpijskih viceprvaka, reprezentacije Grčke 21. lipnja – najavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije. Svjetsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 18. lipnja do 3. srpnja, s time da vaterpolski dio prvenstva počinje 21. lipnja.

Tucak je predstavio i trinaest odabranih Barakuda koji će nastupiti pod hrvatskim barjakom na
predstojećem Svjetskom prvenstvu. To su:

VRATARI
Marko Bijač, Toni Popadić.
CENTRI
Ivan Krapić (kapetan momčadi), Josip Vrlić.
BRANIČI
Marko Žuvela, Rino Burić.
NAPADAČI
Luka Bukić, Loren Fatović, Ante Vukičević, Konstantin Harkov, Jerko Marinić Kragić, Franko Lazić, Andrija Bašić.

Zamjenski igrači su: Lovro Paparić – centar, Ivan Domagoj Zović – napadač.

STRUČNI STOŽER čine: Ivica Tucak – izbornik, Zoran Bajić – pomoćni trener, Jure Marelja – pomoćni trener, Pero Kuterovac – kondicijski trener, Renco Posinković – trener vratara, Igor Pezelj – video analitičar, Damir Luketić – fizioterapeut, Petar Kopanja – fizioterapeut, dr. Ivan Čurlin – liječnik

– Bitno je da se ti mladi momci kojima je ovo prvo veliko natjecanje čim bolje uklope, daju svoj doprinos i izvuku najbolje iz sebe. Mi stariji smo ovdje da im pomognemo u tome. Jedino tako možemo doći do željenog rezultata. Zna se dobro koji su naši ciljevi. Ciljevi hrvatske reprezentacije su uvijek najviši, a to je borba za medalje. Obećavat neke medalje bilo bi dosta neozbiljno, sve što obećati jest da ćemo u svakoj sekundi utakmice dati sve od sebe i pružiti svoj maksimum od početka do kraja – rekao je kapetan reprezentacije Ivan Krapić.

-Grčka je sjajna reprezentacija koja je za razliku od nas doživjela minimalne promjene u odnosu na postavu s Olimpijskih igara. Ipak, to nam može biti i određena prednost jer smo nepoznanica drugim ekipama. Imamo puno novih mladih momaka koji su u klubovima pokazali visoku kvalitetu. Svi jedva čekamo da počne ta prva utakmica i vjerujem da ukoliko budemo pravi, možemo stvoriti dosta problema Grčkoj – zaključio je dokupetan reprezentacije, Marko Bijač.

Barakude će prvi dio natjecanja igrati u mađarskom gradu Debrecenu, gdje će se nadmetati reprezentacije skupine B. U skupini najbolju trinaestorku očekuju: Grčka – Hrvatska (21. lipnja – 19.30 sati), Hrvatska – Njemačke (23. lipnja – 18.00) i Japan – Hrvatska (25. lipnja – 18.00 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...