Uskoro odluka HNS-a. HNK Zadar ulazi u viši rang kao klub od posebnog interesa?

Hrvatski nogometni savez će u ponedjeljak 6. lipnja službeno priopćiti koji klubovi imaju valjanu licencu za igranje nove jedinstvene Treće HNL od iduće sezone. Ta liga od sljedeće sezone zvat će se 2. HNL. Klubovi su imali rok do 25. svibnja kako bi ispunili sve uvjete oko dobivanja licence.

Sigurno je kako će jedinstvena Treća liga imati u novoj sezoni 16 klubova, u ovom trenutku poznato je devet klubova za koje možemo reći da imaju status jedinstvenog trećeligaša. Četiri kluba dolaze iz 2.HNL, i to: Osijek II, Opatija, Croatia Zmijavci i Sesvete.

Četiri skupine 3. HNL imaju trenutno po jednog sigurnog predstavnika: Jadran Ploče (jug), Dugo Selo (središte), Bjelovar (sjever) i Zrinski Jurjevac (istok).

Kaos je u Crikvenici (zapad), naime, nije poznato imaju li licencu, ako je ne dobiju umjesto njih igrat će Jadran Poreč. Svemu ovome treba dodati još četiri kluba koja neće proći kvalifikacije za novu 1. HNL (sadašnja druga liga), iz 3. HNL-jug te kvalifikacije igrat će Hrvace.

Dodati treba i još jedan klub iz one skupine čiji predstavnik prođe kvalifikacije, dakle, ako Hrvace prođu kvalifikacije za novu 1. HNL (sadašnja druga liga), u jedinstvenu Treću ligu automatski ulazi i Hrvatski vitez Posedarje iz 3. HNL-jug, koji je nakon prvenstva završio kao treći.

Na kraju, ostaju još dva slobodna mjesta za jedinstvenu Treću ligu, i za njih će se igrati kvalifikacije, no još nije jasno koji klubovi i koliko njih će ih u konačnici i igrati.

Pojavila se informacija po kojoj bi HNS u jedinstvenu Treću ligu ubacio klubove od posebnog interesa za hrvatski nogomet, te im dao jedno, ili čak dva mjesta, u prvom planu su HNK Zadar (završio kao četvrti u 3. HNL-jug), Karlovac, Marsonia i Split, a vjerojatno i Neretva Metković.

No, pričekajmo ponedjeljak 6. lipnja, kad će Izvršni odbor HNS donijeti konačnu odluku o broju klubova u jedinstvenoj Trećoj HNL sljedeće sezone.

A da su mogli i prije odlučiti gospoda u HNS-u, mogli su, ali kako su nas ovakve stvari smatraju normalnima, ne treba se ni čuditi raspletom ove situacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...