Uživate u prirodi, volite MTB biciklizam… Kacigu na glavu, kotače pod noge i zapišite – “Uspon na Libinje”, 12.06.

Uživate u prirodi, na planini, u šumi, volite sport, biciklizam, MTB biciklizam…

Druželjubiv iste, vedri, natjecateljskog duha…

Ne znate kuda s viškom adrenalina…

E, pa, iz BK Posedarje traže upravo – vas.

Kada? U nedjelju, 12.06., u jutarnjim i podnevnim satima…

Tko, kako, kamo i zašto, u nastavku teksta!

Nadolazećeg vikenda na rasporedu je još jedna rekreativna biciklistička utrka Cross country (XCT) “Uspon na Libinje” 2022. Maslenica.

Format natjecanja je MTB uspon – 19,8 km i 1064 m uspona.

Nastupa se u šest kategorija: SPORT M, SPORT Ž, REKREACIJA M, REKREACIJA Ž, E-BIKE M i E-BIKE Ž, a pravo sudjelovanja imaju baš svi licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom, najvažnijim uvjetom organizatora. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Ipak, staza nije primjerena za mlađe uzraste i neiskusne rekreativce, preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. I svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja.

Domaćini napominju kako su svi natjecatelji koji posjeduju biciklističku licencu Hrvatskog biciklističkog saveza za tekuću 2022. godinu, obavezni prijaviti se pod kategoriju SPORT. Isto, dodaju organizatori u najavi, vrijedi i za natjecatelje iz drugih Saveza koji imaju valjanu licencu za 2022. godinu. Natjecatelji u kategorijama E-BIKE M i E-BIKE Ž natječu se u jedinstvenoj kategoriji, neovisno o tome imaju li ili nemaju licencu matičnog saveza.

Prijave za nastup na utrci je potrebo obaviti na stranici  www.stoperica.live , regularne prijave i odjave su moguće do subote 11.06.2022. u 12:00 sati. Prijave su moguće i na sam dan utrke uz penalizaciju od 40 kuna.

Iznos startnina za regularne prijave iznosi – 60, a za kasne prijave – 100 kuna.

-Podjela i preuzimanje startnih brojeva obavit će se od 8:00 – 9:00 sati, na rivi u Maslenici. Molimo natjecatelje da zbog gužve dođu ranije – pozivaju domaćini iz Posedarja i Jasenica.  Organizator, inače, osigurava prijevoz rezervne robe (odjeće, obuće…) u ruksacima kombijem do cilja, a preuzimanje će biti organizirano do 9:30 sati kod mjesta starta…

A planirani start rekreativne utrke je u 10:00 s rive u Maslenici. Prva 2 kilometra se voze iza policijskog vozila u zatvorenoj formaciji do skretanja s lokalne ceste L63067 u mjestu Maslenica (iza kružnog toka), gdje se policijsko vozilo zaustavlja, a formalno započinje utrka.

Mjerenje vremena na cilju vrši HBS sudac, a za rekreativnu utrku: Kristijan Miletić, BK Aks. Nakon završetka rekreativne utrke organiziran je ručak na rivi u Maslenici iza 13:00, za sve natjecatelje i njihovu pratnju. Proglašenje pobjednika planirano je oko 14:00 sati. Nagrade će biti medalje i darovi partnera za prva tri plasirana po kategorijama.

Organizatori iz BK Posedarje i Turističke zajednice Općine Jasenice osiguravaju zonu okrepe s vodom i voćem na 10. kilometru, te iza ciljne ravnine, parking za natjecatelje će biti organiziran u Maslenici na pijaci, duž ulice Put Bunarića, a za kombi vozila ispred ureda TZ Jasenice (Ulica Gojka Šuška).

Dodatne informacije mogu se dobiti na internet stranicama www.maslenica.hr,   www.stoperica.live i   www.bk-posedarje.hr. Kontakt se može ostvariti i putem mailova: [email protected]  i [email protected] , isto tako i preko facebooka: facebook.com/tzojasenice  ili facebook.com/BKPosedarje , kao i putem telefona/mobitela: TZ Jasenice +385(0)23 655634 ili BK Posedarje +385(0)91 3116920…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...