Vatrogascima nema predaha! Gorjelo u Sv.Filipu i Jakovu, kod Žerave, Škabrnje, Prkosa…

Nije bilo predaha za vatrogasce u Zadarskoj županiji ni tijekom jučerašnjeg dana

U subotu su imali pune ruke posla.

Prvi požar izbio je oko 14.20 sati između Škabrnje i Prkosa. Gorjeli su suha trava i raslinje, a opožarena površina iznosi 240 tisuća kvadrata. U pomoć je pristigao i kanader, a požar je ugašen naveler, nešto iza 21 sat. Materijalna šteta za sada nije prijavljena.

Drugi požar buknuo je oko 16:00, u Žeravi, ali je brzo ugašen žurnom i pravodobnom intervencijom vatrogasaca.

DVD Sv. Filip i Jakov objavilo je, pak, fotografije opožarenog radnog vozila (bagera) u Turnju, u krugu plastenika. Dojavu o požaru zaprimili su u subotu u 17:43 sati, na teren su izašla tri vozila i 5 vatrogasaca te su brzo ugasili požar pomoću vatrogasnih aparata, a potom vitlom brze navale (razbuktala faza) i spriječili širenje na plastenik i okolno nisko raslinje, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Utvrđeno je kako je uzrok požara tehnički kvar na elektroinstalacijama, rekli su iz PU zadarske nakon obavljenog očevida.

A iz Ooćine Škabrnja putem facebooka zahvalili su na brzoj intervenciji JVP Zadar, kao i DVD Sukošan i Galovac.

-… požar koji je izbio na području naše općine stavljen je pod kontrolu- dodali su i uz zahvalu svim vatrogascima, kao i mještanima koji su pomogli u gašenju, još jednom pozvali sve na oprez u nadolazećim ljetnim mjesecima, kada je opasnost od požara najveća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...