Zadru u trećoj utakmici finala dolazi Cibona; Srđan Helbich:”Moramo pobijediti, navijači podržite nas!”

Sutra u 20 sati košarkaši Zadra dočekuju zagrebačku Cibonu u trećoj utakmici finala PH, podsjetimo, u seriji koja se igra na tri pobjede trenutni rezultat je 1-1. Sutra navečer dvorana Krešimir Ćosić bi trebala biti pristojno popunjena, ostavimo po strani politička prepucavanja i podmetanja kojih je bilo posljednjih dana u klubu. Politika ionako ništa dobrog nije donijela, pa neće niti KK Zadar.

Trener Zadra Srđan Helbich poziva sve navijače kojima je Zadar u srcu da ispune dvoranu Krešimir Ćosić, nada se pobjedi, iako je ima problem s ozljedom Aleksandra Bursaća.

Srđane, sutra navijači Zadra očekuju isključivo pobjedu?

-Imamo večeras još jedan trening, sutra ujutro na dan utakmice imat ćemo lagani šuterski trening i posljednji dogovor oko taktike. A pobjeda? Nema tu puno priče, igramo na domaćem terenu, moramo ući sto posto i pobijediti! Znamo gdje smo griješili u prve dvije utakmice, sve smo analizirali, na nama je da uđemo maksimalno koncentrirano u susret. Energija će nam biti sigurno dobra, samo moramo biti fokusirani na taktičke detalje koje smo dogovorili.

Bilo je grešaka u igri u prve dvije utakmice?

-Tako je, bilo je dosta tih individualnih grešaka, a u drugoj utakmici i problem sa skokom. Kao što sam već i ranije kazao, Cibona igra dosta tu tranzicijsku igru, tu moramo paziti da se što prije vraćamo u obranu, te da moji igrači što prije uhvate protivničkog igrača u obrani. Problem se događa ako se ne vraćamo brzo u obranu, jer kad Cibona promaši šut, teško je onda zagraditi i skočiti, dakle, kod tih situacija bitno je da svatko od mojih igrača uhvati protivničkog.

Otvaranje utakmice mi moglo dosta toga odrediti?

-Mislim čak i ne, vidjeli ste koliko se brzo okrene minus deset, u košarci se to brzo stigne. Mišljenja sam, da je bitnije da smo mi koncentrirani svih četrdeset minuta utakmice.

Kakvu Cibonu očekujete?

-To je jako dobra momčad koja je tijekom sezone najduže držala dobru formu, imali su jako malo padova u igri, za razliku od drugih klubova. Mislim da znamo što možemo očekivati u njihovoj igri sutra.

Ozljede, ima li ih?

-Jordano će biti spreman sigurno, ali problem nam je ozljeda Bursaća. Izvrnuo je desni skočni zglob na drugoj utakmici, nastavio je igrati, ali mu je sad otečen zglob. Naša liječnika služba će ga osposobiti za sutra, ali koliko će moći igrati, ne znam, iako Bursać ima veliku želju nastupiti. Svi ostali momci su zdravi, i jedva čekaju početak utakmice, samo da nam još dođu i navijači.

Publika će sigurno doći u većem broju nego inače?

-Potrebna nam je njihova podrška! Još mi je u sjećanju kako su nas bodrili u Splitu nedavno, puno nam znači kad su navijači uz nas. Želim da sutra bude vruće u dvorani od njihovog navijanja!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...