Željko Žilavec o optužbama: “Bojim li se uhićenja? Samo se budale ne boje!”

Željko Žilavec bivši direktor KK Zadar, kojeg je predsjednik Nadzornog odbora kluba Ante Rubeša smijenio, napokon je iznio svoje viđenje cijele priče oko spornih računa za smještaj igrača u hotelu ZaDar vlasnika Igora Musapa.

Žilavec smatra kako je čist i da nije pogriješio, ali očekuje službeno izvješće DORH-a, navodi kako će i on imati što za kazati kad za to dođe pravi trenutak.

Željko, pa gdje si, jesi živ?

Jesam, živ sam, mnogi se čude, ali živ sam, ha ha…

Pratiš li situaciju oko spornih računa za vrijeme tvog mandata na mjestu direktora kluba, čak se spominje kako će, navodno, DORH i drugi put odbaciti prijavu? 

Čitao sam nešto o tome, ali to je još neslužbeno, nisam sklon komentirati nešto što je neslužbeno. Nadam se da je ono što piše u jednom mediju, najbliže istini. Kad sve bude službeno od DORH-a, onda bih volio sazvati press konferenciju zbog još nekoliko stvari koje su iznesene, a koje su apsolutna laž! Pitam se, do kada i do kuda sve ovo ide?!

Ante Rubeša zamjera na ekstremno paprenim računima za smještaj igrača?

Moj zadatak kao direktoru kluba bio je osigurati smještaj igračima, i taj isti smještaj je osiguran za one igrače po imenu i prezimenu, koji su trebali smještaj. U sezoni kad su cijene išle i preko 300 eura, a to nije problem provjeriti, onda nema puno izbora, i to iz razloga što nema slobodnih smještajnih kapaciteta. U pitanje su nam došle pripreme, nije bilo puno izbora, sve je to bila realna poslovna odluka bez ikakvih kalkulacija, a koja se temeljila na trenutnoj situaciji i uvjetima. Prema nekim mojim saznanjima, već sada krajem lipnja je problem sa smještajem. Živi bili pa vidjeli, vidjet ćemo kako će to izgledati u kolovozu!

Pa dobro, jesu li igrači bili ili ne u hotelu ZaDar, ili tu netko laže?

Moje nije bilo da pitam da li su neki igrači spavali jednu ili dvije noći negdje vani pa se vratili. Oni su sobe koristili jer su im stvari bile tamo, magnetske kartice su uzeli sa sobom i nisu ih niti vraćali! Dakle, nitko iz KK Zadar nije otkazao sobe, jer su nam one bile potrebne i nakon priprema.

Jeli se bojiš možda da te privedu i uhite?

Mogu reći samo kako se budale ne boje! Ali savjest mi je čista, smještaj igrača je bio potreban…

Koji su tvoji daljnji životni planovi?

Samo želim da me se pusti na miru, i da napokon izađem iz tog petogodišnjeg kruga u kojem smo se svi skupa vrtili. Kad dođe vrijeme, imat ću što za reći! Ne radim nigdje drugdje još, ugovor mi s klubom istječe sutra, a od 1. srpnja sam slobodan. Očekujem da ćemo se svi držati dogovora oko moje otpremnine, te da neće biti problema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...