Zlatko Dalić nakon sramotnog poraza i debakla: “Ispričavam se navijačima…”

Hrvatska je na otvaranju nove sezone Lige nacija u Gradskom vrtu doživjela težak poraz, Austrija je neočekivano slavila 3:0, a nakon utakmice se oglasio izbornik Zlatko Dalić…

Jedan je ovo od najtežih domaćih poraza hrvatske reprezentacije. No, ovaj je posebno zabolio jer je ovo prva pobjeda Austrije koja nam je u dosadašnjih pet međusobnih utakmica bila redovita mušterija.

Da stvar bude još i gora, Austrijanci su ‘vatrenima’ utrpali tri lako gola, a naši nogometaši većinu utakmice kao da i nisu bili na terenu. Jasno je to i izborniku Zlatku Daliću.

‘Težak je ovo poraz. Čestitam Austriji na pobjedi. Ispričavam se našim navijačima. Igrali smo prvih pola sata dobro, ali nakon primljenog gola smo pali i nismo se mogli vratiti. Pokazali smo nemoć, pali smo fizički i psihički. Znali smo da će biti teško. Bili su puno brži i agresivniji od nas’, rekao je za NovuTV, prenosi Tportal, izbornik Zlatko Dalić te dodao:

‘Sve smo znali kako Rangnick postavlja momčad. Griješili smo u dodavanjima i oni su osvajali teren nakon kontri. Sad moramo pokazati karakter i vratiti se. Bit će jako teško. Kraj je sezone, dečki su već bili na odmoru, ali tako je svima. Moramo pokušati pobijediti u Splitu i ovo popraviti na neki način.’

Podsjetimo, Hrvatska u ponedjeljak (6. lipnja, 20.45 sati, Poljud) u Splitu dočekuje svjetskog prvaka Francusku, koja je u drugoj utakmici skupine Parizu izgubila od Danske 2:1.

Ako nam je utjeha, nisu samo Vatreni pali na startu nove sezone Lige nacija.

I nogometaši Francuske i Belgije izgubili su početne domaće utakmice u ovosezonskom izdanju natjecanja.

Svjetski prvaci Francuzi su u Parizu dočekali Dance i poveli preko Benzeme u 51. minuti…

No, Danci su imali svog junaka, napadača Trabzonspora Corneliusa, koji je prvo u 68. minuti poravnao, a potom dvije minute prije kraja i šokirao Francuze na Stade de Franceu zabivši za pobjedu 2:1.

Domaću katastrofu su u Bruxelessu doživjeli Belgijanci, koji su čak 4:1 izgubili od Nizozemske. Nizozemci su susjede šokirali golovima Stevena Bergwijna (40), Memphisa Depaya (51, 65) i Denzela Dumfriesa (61). Počasni gol za Belgiju postigao je Mitchi Batshuayi u trećoj minuti sudačke nadoknade, za puni debakl domaćina.

Nakon šokantnog poraza i ‘malih vatrenih’ oglasio se i izbornik Igor Bišćan…

Hrvatska U-21 reprezentacija upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za EURO. Izabranici Igora Bišćana u predzadnjem su kolu izgubili na gostovanju kod Norveške 3:2 iako su do 91. minute vodili 2:1

‘Težak poraz. Teško prihvatljiv nakon svega što se događalo. Tužni smo i razočarani. Što je tu je, još uvijek smo u igri. I za prvo mjesto, za drugo mjesto…’, kazao je nakon utakmice izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan.

Nevjerojatno je da su njegovi igrači primili dva gola u sudačkoj nadoknadi, ali još ništa nije izgubljeno…

‘Otvorili smo dosta dobro, poveli, ali negdje na pola poluvremena više nismo izgledali dobro, stvarno je bilo loše. Imali smo puno problema po našoj desnoj strani, u drugom poluvremenu smo s promjenama dobili reakciju. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. Više smo kontrolirali igru, na kraju zabili gol, išli prema pobjedi. Na kraju smo morali bolje reagirati, biti čvršći, koncentriraniji. Izgubili smo na najgori mogući način’, analizurao je Bišćan te dodao:

‘Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti tu zadnju utakmicu s Estonijom. Sad kao pravi sportaši to moramo podnijeti, izbaciti sve iz sebe, pobijediti Estoniju i vidjeti što će se događati na drugim utakmicama skupine. I drugo mjesto je O.K. U najgorem slučaju imat ćemo još jednu šansu da se izborimo za Euro.’

Poraz je prokomentirao i Josip Šutalo.

‘Što reći nakon ovakve utakmice? Mislili smo da imamo pobjedu. Osim prvih deset-petnaest minuta, sve to nije izgledalo najbolje. Bilo je dosta loše, pogubili smo se. Nije bilo ideje u igri prema naprijed, bilo je slabo energetski. Imamo još jednu šansu u zadnjoj utakmici u kojoj moramo dati sve od sebe’, zaključio je naš U-21 reprezentativac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...