Frane Brajković: “Koliko još života treba izgubiti u toj neograđenoj i neosvijetljenoj provaliji…”

Tragična sudbina mladog Irca (20) koja je jučer potresla Zadar, nakon što je njegovo beživotno tijelo pronađeno u podnožju bedema, izazvala je čitav niz reakcija.

Tužan slučaj koji se pravodobnim reakcijama različitih manje ili više nadležnih čimbenika je ili nije mogao spriječiti komentirao je u objavi na Facebooku i Frane Brajković, predsjednik MO Poluotok. Njegov status prenosimo u cijelosti:

-Jednostavno je, ako iz bilo kojeg razloga ne možeš osigurati sigurnost posjetitelja onda tu ne može biti noćni klub. Ili zatvori klub dok se ne osiguraju uvjeti za sigurno korištenje ili raspusti konzervatorski i izađi iz UNESCO-a ako treba, ali riješi taj problem jer ni jedan papir ne može biti vrijedniji od ljudskog života.

Svi znamo da se godinama gomilaju zaobilaženja pravila oko “Ledane” i da im institucije sustavno “gledaju kroz prste”. Tolerira im se ono što drugima nebi palo ni na pamet. Glazba se pojača oko jedan kad zatvaraju kafići i lupa do četri ujutro gotovo svake noći, dolazi do nebrojenih nereda te narušavanja javnog reda i mira u okolnim ulicama.

Koja je ovo već sezona da ih cijeli grad sluša, od Arbanasa do Borika, a da se ništa nije napravilo po tom pitanju? Stotine prijava, a inspekcije dolaze mjeriti razinu buke kroz jutro kad se pije kava. Eto, to su ti dvostruki kriteriji u provođenju propisa po kojima vidimo da itekako postoje povlašteni među “jednakima”.

Hoće li itko odgovarati za ove i iduće smrti na istom mjestu ili mislite da je sve to naprosto slučajno? Koliko još života treba izgubiti u toj ne ograđenoj i ne osvijetljenoj provaliji usred “noćnog kluba” prije nego napokon “pronađete provedivo rješenje”? Iskrena sućut obitelji i prijateljima poginulog mladića. Ovo se nije smjelo dogoditi… Ne opet – zaključio je u FB objavi Brajković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...