Kolone prema moru i do 12 kilometara; Na A1 niz prometnih nesreća, jedan auto se zapalio, najveća gužva između Gornje Ploče i Sv.Roka

Na autocesti A1 bilježe se velike gužve, kako zbog pojačanog prometa vozila, tako i zbog više prometnih nesreća do koji je došlo na različitim dijelovima dionice, prenosi N1.

Kako javlja HAK, između odmorišta Brinje i čvora Brinje u smjeru Zagreba došlo je do zapaljenja automobila, što je izazvalo kolonu na tom dijelu u dužini od 3 kilometra. U koloni se vozi i nakon prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče nakon čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca.

Još je veća gužva na dijelu između čvora Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru Zagreba, gdje se zbog još jedne prometne nesreće vozi otežano u koloni od oko 12 km. U koloni od oko 3 km vozi se i nakon prometne nesreće u tunelu Brezik u smjeru Zagreba.

Prometne nesreća dogodila se i na državnoj cesti Žuta Lokva-Otočac (DC50) zbog čega je prekinut promet kod mjesta Brlog, te se obilazno vozi autocestom A1.

Promet na A1 otežavaju i vozila u kvaru. HAK javlja da je jedno vozilo u kvaru između čvora Gospić i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika zbog čega se vozi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine. Između čvora Šestanovac i čvora Zagvozd u smjeru Zagreba u kvaru je autobus, a vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 100 km/h.

HAK napominje da je općenito pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu te na zagrebačkoj obilaznici (A3).


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...