Luka Modrić: “Vrsaljko nam je jako važan u reprezentaciji! Samo treba igrati u klubu, kad je u formi donosi razliku u igri!”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 36-godišnji Luka Modrić, svojim je igrama ali i ponašanjem zaslužio divljenje svih ljubitelja nogometa, od hrvatskih do Realovih navijača. Jer s koliko respekta se odnosi prema ‘poslu’, odnosno svim svojim obvezama, potvrđuje i da u svojoj dobi može ishoditi novi ugovor s Realom…

Luka Modrić ‘otvorio’ je dušu u velikom intervjuu za Sportske novosti, a u kojem je komentirao i svoje dane u Realu, produženje ugovora, što je napravio s dresom Kyliana Mbappéa, te razmišljali li karijeru možda okončati u SAD-u.

U drugom dijelu intervjua, Modrić je odgovarao na pitanja o reprezentaciji, izgledima Hrvatske na SP-u u Kataru, ali i o ‘veteranima’ Domagoju Vidi, Šimi Vrsaljku i Dejanu Lovrenu. Jer često se provlači kako ovaj trojac više nije na razini svojih najboljih igara.

‘Prije svega, do Mundijala ima još četiri i pol mjeseca, puno utakmica i tko zna što se sve može promijeniti do studenoga. Vida je dio reprezentacije, kao i Lovren, Vrsaljko, imaju priliku kao i svi drugi da se igrama u klubu potvrde i izbore za Katar. Naravno da ne treba nitko živjeti na staroj slavi, ali ne razumijem zašto bi se morali odricati dokazanih vrijednosti ako oni svojom formom zasluže svoje mjesto. Razumijem njihovu situaciju jer i sâm sam više puta osjetio u Realu te priče kako trebaju mlađi doći, nove snage i energije. Postoje samo dobri i nedobriigrači. I ako je netko potvrđeno dobar, i formom je na visini, zašto bi morao biti sporan zbog godina? I nije to stvar samo veterana…’

Nego?

‘Pa, evo, mali Vlašić. On treba kontinuitet igre i nadam se da će uskoro to riješiti transferom u klub gdje će dobiti prostora. Vlašić nije sporan kao igrač, nego je riječ o tome ima li nužan kontinuitet igre. Kad je u ritmu, po mojem mišljenju, Vlašić nam je jako važan igrač. Može igrati na više pozicija naprijed, ima značajke koje drugi nemaju i zato nam treba. Slično mišljenje imam oko Šime Vrsaljka. Samo treba igrati u klubu jer kad je on u formi, donosi razliku u igri’.

Odgovorio je Luka Modrić i što misli o izborniku Daliću, koji je mijenjao ‘priču’ o Ligi nacija, ovisno o rezultatima, ali i kojeg su jako pogodili zvižduci u Osijeku, iako su stigli zbog loše igre, nakon poraza od Austrije. Evo kako ga kapetan vidi nakon četiri godine suradnje, prenosi nam Tportal

‘Prije svega sam mišljenja da je kao izbornik Dalić ispunio sve objektivne ciljeve s reprezentacijom, a u Rusiji smo ih, realno gledano, prebacili. Odveo nas je na prvo i drugo SP, na Euro, gdje smo ispali u produžecima sa Španjolcima. Tko zna što bi bilo da smo tamo mi prvi poveli, ali dobro… U Ligi nacija smo opstali dva puta u skupini A, sada smo pred iskorakom. Uveo je dosta novih igrača, pomladio reprezentaciju. Uza sve to stalno radi na ambijentu reprezentacije, ne tolerira loša ponašanja. Eh, sada svatko može imati neki svoj stav o izborniku, ali ne mogu se zanemariti činjenice, a one su najvažnije i po njima Dalić radi odličan posao. Da teško proživljava sve što se događa u i oko reprezentacije više mi djeluje kao crta njegovog karaktera. Izuzetno je emotivna osoba i sve uzima k srcu. Možda bi nakon više od četiri godina mogao sebe poštedjeti nekih sekiracija, ali uvijek je lako nešto reći drugome…’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...