Najveća tvornica čokolade objavila važnu vijest nakon obustavljanja proizvodnje zbog opasne bakterije

Krajem lipnja najveća tvornica čokolade na svijetu u Belgiji obustavila je proizvodnju zbog pojave opasne bakterije. Barry Callebaut prodaje sirovinu velikim tvrtkama koje rade čokoladne proizvode poput Hersheyja, Mondeleza, Nestlea i Unilevera.

Tvrtka Barry Callebaut izvijestila je kako čokolada kontaminirana salmonelom, koja se nalazila u lecitinu soje, zbog pravovremene reakcije nije dospjela na police trgovina. Najveća tvornica čokolade na svijetu u belgijskom gradu Weize obustavila je proizvodnju nakon što je 27. lipnja utvrđeno da je cijela serija čokolade kontaminirana salmonelom.

Pošiljka te sirovine bila je isporučena i jednom poslovnom subjektu u Hrvatskoj te je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata “žurno obavila inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je sporna pošiljka proizvoda vraćena proizvođaču”.

Nakon interne istrage u tvornici počelo je čišćenje i dezinficiranje proizvodnih linija koje dobro napreduje, objavila je tvrtka Barry Callebau. Očekuje se da će dio linija biti u pogonu početkom kolovoza, a do kraja mjeseca tvornica bi trebala ponovno raditi punim pogonom.

Tvrtka je o svemu obavijestila belgijske vlasti za sigurnost hrane, javlja Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...