Ove pjesme su prošle godine bile najemitiranije u Hrvatskoj. Koliko su vam poznate?

U izvješću HDS ZAMP-a o rezultatima poslovanja za 2021. godinu predstavljeni su, između ostalog, i podaci o najuspješnijim autorima i najemitiranijim pjesmama u hrvatskim eterima.

Najizvođenija domaća pjesma u 2021. godini, drugu godinu zaredom, bila je Mali krug velikih ljudi autora Ivana Dečaka, u izvedbi Massima. Čitavu listu možete vidjeti na tablici u nastavku.

S obzirom na to da je riječ o pjesmama koje su prošle godine dominirale hrvatskim eterom, odlučili smo provjeriti koliko su zapravo vama poznate.

YouTube?
Također, provjerili smo i koliko su se pjesme slušale van etera, točnije na YouTubeu. U anketi, uz svaku od pjesama možete pronaći i podatak o broju YouTube pregleda. Tako najemitiranija pjesma (Mali krug velikih ljudi) na YouTubeu ima 3.2 milijuna pregleda (koje je prikupila u dvije godine od izlaska).

Pjesma Ova ljubav ima 2.1 milijun pregleda (prikupljenih u godinu dana), dok treća na listi najemitiranijih, pjesma Kiša ima milijun i sto tisuća pregleda (također prikupljenih u godinu dana).

Na listi najemitiranijih su i neke pjesme koje se na YouTubeu i nisu baš “emitirale” po željama korisnika te platforme. Tako pjesma Vidi kako se smiješ grupe Vatra ima tek 241 tisuću pregleda, dok Budi moja noć Marka Kutlića ima 356 tisuća pregleda. Massimova Putujemo i kad stojimo ima tek malo više od 100 tisuća pregleda. Nina Badrić s Ja još uvijek imam istu želju ima 281 tisuću pregleda.

Milijun pregleda prevalio je i Matija Cvek s pjesmom Ptice (2.5 milijuna) te dvije pjesme koje su proizašle s Dore, Cambijeva Zaljubljen (1.6 milijuna) te Tick-Tock (službeni spot ima 1.7 milijuna pregleda, dok nastup na Euroviziji ima preko 5 milijuna pregleda).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...