Splitska ljubavna priča Roko i Cicibela na 28. Zadarskom kazališnom ljetu

Nakon fantastičnog početka 28. Zadarskog kazališnog ljeta s legendarnom komedijom Ive Brešana, predstava Hamleta u selu Mrduša Donja u režiji Dražena Ferenčine i u koprodukciji HNK Zadar i KLZ Zadar program se nastavlja u ponedjeljak, 4. srpnja u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar s mediteranskom pričom Miljenka Smoje, Roko I Cicibela u produkciji Kazališne družine Ritam igre u režiji Milana Štrljića.

Igraju: Ivan Baranović i Aneta Gotovac.

Početak predstave je u 21.30 sat.

Koga nije ganula priča o Roku i Cicibeli, siromašnim ljubavnicima iz staroga Splita koji su sve nedaće prebrodili skupa zahvaljujući svojoj ljubavi? O ovo dvoje istinitih likova pisao je legendarni splitski kroničar Miljenko Smoje, po njegovu scenariju snimljen je i film, a opjevao ih je i Oliver Dragojević:

“To je bilo ka u priči, Roko nije jema ništa, Cicibela još i manje

Ali ljubav sve izliči, on je bija anarkišta, jemali su i kumpanje..”

Radnja drame „Roko i Cicibela“ temelji se na stvarnim osobama i događajima s početka dvadesetog stoljeća. Prema ovom Smojinom scenariju je 1978. snimljen i istoimeni film u kojem su glavne uloge ostvarili Boris Dvornik i Semka Sokolović – Bertok. Roko Ljubica, zvani Balauska, bio je ribar koji je živio na napuštenoj gajeti na Matejuški, a zaljubio se u Dujku Bašić čiji je nadimak bio Cicibela.

Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim i na blagajni HNK Zadar.

Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...