Četvero mrtvih u najvećem šumskom požaru u Kaliforniji ove sezone

Spasitelji su pronašli još dva tijela u području zahvaćenom šumskim požarom koji već peti dan bjesni u sjevernoj Kaliforniji nedaleko granice s Oregonom, čime se broj izgubljenih života u najvećem kalifornijskom požaru u ovoj godini popeo na četiri.

Dvije najnovije žrtve pronađene su u ponedjeljak u odvojenim kućama uz autocestu koja prolazi kroz zonu požara u nacionalnoj šumi Klamath, oko 300 milja (483 km) sjeverno od San Francisca, navodi se u priopćenju ureda šerifa okruga Siskiyou.

Ostaci još dvoje ljudi, koji su očito prekasno pokušavali pobjeći od požara, otkriveni su u nedjelju u izgorjelom automobilu koji je izletio s prilaza još jedne kuće uz istu autocestu, rekli su u ponedjeljak šerifovi dužnosnici.

Vlasti su priopćile da neće biti objavljene dodatne informacije o smrtnim slučajevima dok se ne izvrši konačna identifikacija tijela i ne obavijeste najbliži rođaci.

Od kad je u petak izbio, požar nazvan McKinney progutao je više od 522.662 hektara sušom isušena drveća, visoke trave i grmlja, rekli su vatrogasci u utorak.

Otprilike 4.500 ljudi dobilo je u utorak naredbu za evakuaciju, rekla je šerifova glasnogovornica Courtney Kreider, dodajući da je u plamenu izgorjelo oko 100 objekata, od šupa do kuća.

Posebno je teško pogođena obalna enklava rijeke Klamath s populacijom manjom od 200 stanovnika, gdje je požar odnio brojne domove i društveni centar, rekao je Kreider.

Plamenom je ugroženo gotovo 5.000 stambenih objekata.

Uzrok požara McKinney još se istražuje. Izbio je uslijed rekordno visokih vrućina u regiji u kojoj su sušom osušena stabla i šiblje već stvorili visoko zapaljivo ložište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...