Ćiro Perinčić: “Sponzori se mogu naći, neka Gunjević zasuče rukave i neka radi, ako je sposoban tražit će sponzore!”

Čedomir Ćiro Perinčić (68) jedan od najboljih košarkaša Zadra u povijesti dao je svoje mišljenje o novom treneru KK Zadar Danijelu Jusupu, progovorio je i o klupskoj politici i očekivanjima kluba u novoj sezoni, te o Davidu Gunjeviću direktoru kluba.

Novi trener je Danijel Jusup, kakvo je vaše mišljenje o njemu kao treneru?

– Želim svakom treneru KK Zadar sve najbolje, pa tako i Danijelu Jusupu, jer želim da KK Zadar postigne maksimalno dobre rezultate. S obzirom na igrače koji su dovedeni, a svi znamo koliko je iznosio proračun, samim time se nije moglo kupovati ništa jače, neki kvalitetniji igrači. Roster momčadi će biti dovoljan za borbu za titulu u Prvenstvu Hrvatske. Vidimo što se događa u Ciboni, ostali su samo Zadar i Split sa svim ostalim klubovima, gdje će se Zadar boriti za naslov PH i Kupa Hrvatske. U ABA ligi će biti, kao što je kazao Jusup, teška borba za opstanak! U potpunosti se slažem s Jusupovom defanzivnom taktikom igre, ali volio bih da se i napadačka igra promijeni, te da se postiže barem 80 do 85 koševa po utakmici. Nisam pristalica igre na 65 poena, ne uživam u takvoj igri! Jusup je bio u Širokom i poznaje vrlo dobro igrače koje je doveo u klub, jer su većina njih igrali tu ABA 2 ligu, dakle, mogu kazati, kako je Jusup vukao maksimalno dobre poteze koje je tog trenutka mogao.

350 tisuća eura za prvu momčad je potrošeno?

– Za sada nema novaca, a što će biti sljedeće godine to nitko ne zna, to tako obično i bude! Najvjerojatnije će se nakon prvog dijela sezone vidjeti treba li popunjavati roster s nekim novim igračima u drugom dijelu. Što možemo, ako nemamo šampionsku momčad, hoćemo li im kopati grobove kao u Splitu?!

Kakvo je vaše mišljenje o Nadzornom odboru i direktoru kluba?

– Treba im dati 100 dana, odnosno tri mjeseca vremena, nakon toga ćemo vidjeti što su napravili. Očekujem da ljudi koji su preuzeli veliku odgovornost vođenja kluba, da tu odgovornost i opravdaju, te da momčad postigne maksimalne rezultate.

Omladinski pogon kluba što kažete o njemu?

– Žao mi je što sam napustio dužnost voditelja omladinskog pogona 1997. godine, otišao sam zbog raznih okolnosti. Siguran sam da sam ostao na  funkciji šefa omladinskog pogona, da ne bi bila ovakva slika kakva je sada, da KK Zadar od 2000. godine čeka nekog novog odličnog igrača, kao M.Popovića ili Banića na primjer!

Imaju li zadarski mladići, naša zadarska dica, mjesto u prvoj momčadi KK Zadra?

– Ti mladi igrači koji su negdje u svojoj osamnaestoj godini, nisu završili svoj rast i razvoj, nemaju još dovoljnu mišićne mase. Koliko god oni dobri bili igrači, pa imali oni 18, 19 ili 20 godina, oni još nisu sposobni za ABA ligu i zahtjeve koja ta liga traži. Tu snaga igra značajan faktor, ako nisi jak i snažan, ako ne možeš obrambeno razbijati, tada ti igrači ne mogu participirati u igri onoliko koliko bi mi u stvarnosti željeli. Puno je bolje da ti zadarski mladići otiđu na kaljenje, recimo u Jazine Arbanase ili Puntamiku na posudbu! Mislim da je posudba odličan potez, sjetite se samo primjera Roka Stipčevića. Puno je bolje da mladi igrači koji nemaju mjesta u prvoj momčadi igraju na posudbi, jer će igrati svih 40 minuta, i imati loptu da odlučuju o pobjedniku, sigurno će na takav način napredovati i izgraditi pobjednički karakter!

Smatrate li da je plaća direktora Davida Gunjevića prevelika?

– Po meni je interesantnija klauzula u njegovom ugovoru, da će on imati 5 posto provizije od svih sponzorskih ugovora. Prema tome, neka momak zasuče rukave i neka radi, da na toj proviziji zasluži jednu daleko veću plaću!

Ćiro teško je naći sponzore u današnje vrijeme?

– Znam da je teško, ali je li Boži Miličeviću bilo teško pronaći sponzore pitam ja vas?! Sve ovisi o sposobnosti osobe koja radi na mjestu direktora kluba. Ako je Gunjević sposoban tražit će sponzore, ne trebaju se tražiti isključivo sponzori u Hrvatskoj, zašto ih ne tražiti na primjer u Sloveniji, BiH, Makedoniji, u Europi, nikad se nezna. Ako Gunjević po toj proviziji od pet posto uspije naći sponzore, imat će puno veću plaću, ujedno će biti puno bolje i samom KK Zadar.

Imate li kakve privatne planove uskoro?

– Uskoro odlazim u Skoplje, od 12. do 20. kolovoza ću gledati Europsko prvenstvo U16. Želim se na licu mjesta uvjeriti u kvalitetu te generacije u odnosu na ostale europske kadetske reprezentacije. Naše momke vodit će moj sin Ivan, a igrat će i Mihael Ružić i Vito Perković, naši nadareni Zadrani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...