Biograd: Izgradnja Pučkog otvorenog učilišta u fazama

Ljubitelji kino predstava i kazališta u gradu Biogradu ostati će do daljnjega zakinuti za kino i kazališne predstave. Naime zbog većih rekonstrukcijskih zahvata na objektu Pučkog otvorenog učilišta, kino dvorana neće biti u funkciji, jer je njezino uređenje dio cjelokupnog projekta koji je veliki i odvija se u fazama.

Do sada je na zgradi učilišta postavljeno krovište, a započela je i dogradnja novog prostora za potrebe gradske knjižnice. No kako je riječ o velikom zahvatu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 16 milijuna kuna, a sredstva se osiguravaju postupno, tako će biti i sa radovima, kazao nam je gradonačelnik grada Ivan Knez. Projekt se financira iz sredstava Ministarstva kulture te proračuna Grada, a do sada je u njegovu realizaciju utrošeno oko 8 milijuna kuna.

Na čitavoj zgradi učilišta postavljeno je novo krovište, te podignuti zidovi za knjižnicu. Riječ je o još uvijek grubim radovima, no nastavak bi mogao krenuti čim dobijemo s daljnja sredstva, kazao je Gradonačelnik, a što bi prema predviđanjima moglo biti na proljeće. Naime već smo se javili na natječaj kako bi osigurali novih 4 milijuna kuna od kojih dva milijuna očekujemo od ministarstva dok ćemo druga dva osigurati mi u Gradu. Tako da daljnji tijek radova zavisi o priljevu sredstava, a svi su oni u tako velikom projektu ovisni jedni o drugima. Tako se na žalost ni kino dvorana ne može rješavati izdvojeno.

Nakon što je postavljen novi krov, mora se i ostalo uraditi kvalitetno, a to znači da se između ostalog mora stući fasada sa čitave zgrade, jer je nužna sanacija poda, potom slijede prozori, vrata i drugi slični radovi, a na koncu i oprema same dvorane kao i novo izgrađenog djela knjižnice, što su iznimno velika sredstva, te će zasigurno trebati puno i vremena i novca. Predviđamo da bi sve moglo biti dovršeno i u upotrebi do 2014. godine, kazao je gradonačelnik Knez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...