Cilj je kvalitetna gradnja

Biograd: Izgradnja Pučkog otvorenog učilišta u fazama

Tamni način

Ljubitelji kino predstava i kazališta u gradu Biogradu ostati će do daljnjega zakinuti za kino i kazališne predstave. Naime zbog većih rekonstrukcijskih zahvata na objektu Pučkog otvorenog učilišta, kino dvorana neće biti u funkciji, jer je njezino uređenje dio cjelokupnog projekta koji je veliki i odvija se u fazama.

Do sada je na zgradi učilišta postavljeno krovište, a započela je i dogradnja novog prostora za potrebe gradske knjižnice. No kako je riječ o velikom zahvatu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 16 milijuna kuna, a sredstva se osiguravaju postupno, tako će biti i sa radovima, kazao nam je gradonačelnik grada Ivan Knez. Projekt se financira iz sredstava Ministarstva kulture te proračuna Grada, a do sada je u njegovu realizaciju utrošeno oko 8 milijuna kuna.

Na čitavoj zgradi učilišta postavljeno je novo krovište, te podignuti zidovi za knjižnicu. Riječ je o još uvijek grubim radovima, no nastavak bi mogao krenuti čim dobijemo s daljnja sredstva, kazao je Gradonačelnik, a što bi prema predviđanjima moglo biti na proljeće. Naime već smo se javili na natječaj kako bi osigurali novih 4 milijuna kuna od kojih dva milijuna očekujemo od ministarstva dok ćemo druga dva osigurati mi u Gradu. Tako da daljnji tijek radova zavisi o priljevu sredstava, a svi su oni u tako velikom projektu ovisni jedni o drugima. Tako se na žalost ni kino dvorana ne može rješavati izdvojeno.

Nakon što je postavljen novi krov, mora se i ostalo uraditi kvalitetno, a to znači da se između ostalog mora stući fasada sa čitave zgrade, jer je nužna sanacija poda, potom slijede prozori, vrata i drugi slični radovi, a na koncu i oprema same dvorane kao i novo izgrađenog djela knjižnice, što su iznimno velika sredstva, te će zasigurno trebati puno i vremena i novca. Predviđamo da bi sve moglo biti dovršeno i u upotrebi do 2014. godine, kazao je gradonačelnik Knez.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar