Danijel Katičin na Samitu o bioraznolikosti

Načelnik Općine Tkon Danijel Katičin danas leti u Hyderabad u Indiji gdje će kao jedan od 400 sudionika iz 80-ak zemalja svijeta sudjelovati na 11. Samitu biološke raznolikosti.

Uz Mihaela Zmajlovića, ministra zaštite okoliša i prirode te stručne suradnice iz resora zaštite okoliša, Katičin je jedini hrvatski predstavnik pozvan na Samit. No za razliku od prestavnika Ministarstva Katičin ima i privilegij da će mu troškove putovanja i sudjelovanja na Samitu u potpunosti pokriti organizatori.

Čast da bude pozvan na ovaj međunarodni sastanak na visokoj razini koji se ove godine održava u dalekoj Indiji Katičin je dobio zahvaljujući sudjelovanju u radu radionice “Strategija biološke raznolikosti u mediteranskom bazenu:od nacionalnih do lokalnih aktivnosti” održane u siječnju u francuskom Montpellieru.

Najvažniji “proizvod” radionice bilo je uspostavljanje nove međunarodne mreže gradova/lokalnih zajednica, koja ima za cilj upravo pojačavanje suradnje na polju lokalne implementacije strategija i projekata radi očuvanja bioraznolikosti i cjelokupnih ekosistema.

Ovime je Općina Tkon postala jedna od sedam osnivača nove mreže gradova i općina nazvane MEDIVERCITIES, a Danijel Katičin dobio je mjesto u njenom Upravnom odboru.

Sljedeći koraci ove mreže su već definirani, a prvi rezultati bit će prezentirani i evaluirani upravo na spomenutom Samitu CDB-a koji se od odražava u Hyderabadu od 11. do 19. listopada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...