Dinamo prokockao 2:0, Zadar kroz dramatičnu završnicu i produžetak u četvrtfinale kupa!

Premda je Dinamo do 83. minute osmine finala Hrvatskog kupa protiv Zadra vodio 2:0, u nastavak natjecanja plasirali su se gosti iz Zadra, kreiravši još jedno iznenađenje…

Nakon ispadanja Zagreba, u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nije se plasirao ni Dinamo. Hrvatski je prvak sve konce držao u svojim rukama, ali se Zadar stigao trgnuti, ekspresno poravnati i u produžetku osigurati pobjedu.

Dinamovci su od početka, očekivano, pritisnuli goste koji su vrijeme uvelike provodili u i oko vlastitog šesnaesterca, ali je u šestoj minuti Zadar zaprijetio preko Heistera. Međutim, ostatak je poluvremena pripao Modrima, makar je moglo biti i drugačije da su Zadrani iskoristili dvije lijepe prilike za protunapad, kada su sami bili Stipe Perica i Luka Begonja. Suigrači ih, naime, nisu na vrijeme pronašli, piše SportNet.

 

Sredinom poluvremena do gola Zadra zamalo se probio uporni Fatos Beqiraj, no zaustavio ga je vratar Gluić. Duje Čop probao je petom, Ante Puljić glavom, ali kombinatorika i ubačaji Dinama nisu urodili plodom protiv gustog zadarskog bedema.

Susret je, činilo se, odlučen prije odlaska na odmor.

Igrala se 43. minuta kada je Čop uposlio Beqiraja, a crnogorski reprezentativac okrenuo svog čuvara i silovito “zakucao” pored nemoćnog Gluića za 1:0.

Udvostručenje prednosti stiglo je samo dvije minute poslije, kada je Šime Vrsaljko uputio još jedan upotrebljiv centaršut, a Čop glavom naciljao same rašlje.

Unatoč tim pogocima, odnos snaga na terenu nije se promijenio niti u nastavku utakmice.

Dinamo je pokušavao postići novi pogodak, dva puta preko Luisa Ibaneza, jednom preko Bryana Carrasca, Čopa te dominantnog u skoku Domagoja Vide glavom. Dva je puta udarac oprobao i Mehmed Alispahić, ali domaći nogometaši nisu uspjeli matirati Gluića.

Priliku je u nastavku dobio Ivan Krstanović, napadač Dinama koji je u subotu presudio Cibaliji u Vinkovcima, a trener Ante Čačić na teren je poslao i Ivana Tomečaka.

I kada se činilo da će Dinamo mirno privesti utakmicu kraju, Zadar je izjednačio.

Stipe Perica smanjio je na 2:1 iz gužve u 83. minuti, a nakon samo tri minute Ibanez je pogriješio, a Šime Gržan uposlio Pericu koji izlazi kao pobjednik u dvoboju s Ivanom Kelavom, za veliko veselje Zadrana. Imali su u završnici i jedni i drugi prilika za treći pogodak, no susret je otišao u produžetak.

Prvi je šansu imao Krstanović, ali do gola su stigli nogometaši Ferda Milina i Zvonimira Jurića. Tečnu je akciju zaključio Igor Banović dodavanjem za Josipa Ivančića – obojica su ušli s klupe – a Ivančić mirno šalje loptu u mrežu dok su igrači Dinama tražili zaleđe.

Ivančić je pritom zaradio i žuti karton zbog skidanja dresa, da bi tik prije kraja prvog produžetka dobio i drugi te je morao na prijevremeno tuširanje.

U potrazi za poravnanjem izgledne su prilike propustili Tomečak i Arijan Ademi te Krstanović iz neposredne blizine, dok je Gluić u zadnjoj minuti izvadio Vidinu loptu ispod prečke. Posljednju je šansu, u šestoj minuti sudačke nadoknade produžetka, imao Sammir, međutim, spasa za Modre više nije bilo. Prošao je Zadar, a atmosfera oko maksimirskog kluba nakon ovog poraza neće biti ništa bolja…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...