Modrić otkrio zašto je briljirao protiv Celte: Mourinho me stavio na moju prirodnu poziciju

Luka Modrić oduševio je igrom protiv Celte u 8. kolu Primere. Real je pobijedio 2:0, a hrvatskog veznjaka Marca je proglasila igračem utakmice. Luka je nakon utakmice odgovarao na pitanja Realove televizije:

“Dobro smo igrali. Zabili smo dva gola, ali mogli smo i više. Međutim, nemamo zbog čega žaliti, jer bila je to dobra utakmica za nas. Nakon pobjede je bitno da se dobro odmorimo za srijedu i gostovanje kod Borussije u Ligi prvaka.”

Mourinhu se isplatilo što je po prvi put igrao sa svom trojicom igrača koji konkuriraju za mjesto organizatora igre (Modrić, Ozil, Kaka), ali Modrićeva prednost je što se dobro snalazi i kao zadnji vezni.

Kako je na toj poziciji uspijevao toliko puno sudjelovati u napadačkim akcijama:

“Trener me postavio na mjesto defenzivnog veznjaka i mislim da je to moja prirodna pozicija. Imao sam puno prilika odlaziti naprijed, jer me Xabi pokrivao. Naravno i ja sam i morao puno paziti na obrambene zadatke. Važno je da smo dobro funkcionirali.”

Slijedi gostovanje na jednom od najvrućijih europskih stadiona:

“Idemo pobijediti Borussiju, kao što idemo i svakoga drugog suparnika, ali očekuje nas jako teška utakmica. Borussia je sjajno igrala kod Manchester Cityja u prošlom kolu i trebala je pobijediti. Veselim se utakmici pred njhovom sjajnom publikom.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...