Predavanje Osnove filma

U ponedjeljak je u organizaciji Udruge Šigureca i njihovog tima Rakursa 5, koji se bave razvojem nezavisne kulture, u gradskoj knjižnici održano predavanje na temu filma. Domaćini su bili veliki zaljubljenici u film Erik Lončar i Igor Goić koji su kroz zanimljiv, otvoren i dinamičan način uspjeli prezentirati što je to film i kako se radi film.

Za povijesni dio filma i za samo kulturološko značenje filma bio je zadužen Erik Lončar koji je kroz zanimljive priče i teorije uspio dočarat što je film nekada bio, ali i što je on danas. Od načina proizvodnje, do umjetničkog stvaralaštva nekih redatelja. Govorio je o nekim velikim redateljima kao što su Steven Spielberg, Jan Luc Godard i mnogi drugi.

Predavanje je bilo doista ispunjeno pozitivnom energijom, jer ne samo da su predavači održali svoj dio nego je i publika bila zanimljiva sa svojim upadicama i pitanjima što je doprinijelo još boljoj kvaliteti.

U drugom dijelu predavanja glavnu ulogu imao je Igor Goić koji je malo više pojasnio o tehnici potrebnoj za snimanje jednog filma i načinu na koji se filmovi snimaju. Također kroz zanimljive priče s raznih setova i njegov dio je bio super zanimljiv. Krenuo je od samog objektiva pa do raznih tehnika snimanja među kojima je jednu od glavnih uloga imao zlatni rez.

Na kraju predavanja Erik Lončar je izjavio da je cilj ove radionice bio osvještavanje mladih u gradu Zadru o filmu i uključivanje istih u razne filmske projekte. Osim toga treba naglasiti da Erik Lončar u klubu mladih Klooz Zadar 7. studenog kreće također s filmskom radionicom Film itself.

Treba napomenuti da su se svi sudionici mogli prijaviti za projekt koji će krenuti uskoro, a to je realizacija filma, svi bi bili uključeni u snimanje tog filma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...