Škabrnja: Josip Bilaver novi predsjednik Mladeži HDZ-a

HDZ će preko vikenda dobiti dvoje novih članova predsjedništva jer se biraju čelnici Zajednice žena i Mladeži HDZ-a koji automatski ulaze u vodstvo stranke. U hotelu Antunović prvo će se danas održati konvencija Zajednice žena, a kandidatkinje za predsjednicu su dvije Splićanke, Marija Boban i Ivanka Luetić Boban. Dakle, sadašnju predsjednicu Katarinu Fuček sigurno će zamijeniti Boban, a u velikoj prednosti je Marija Boban koja vodi splitski ogranak Zajednice žena u kojem je njezina konkurentica tek članica gradskog odbora, piše Zadarski list.

 

Juniori se dogovorili

Mladež će se u istom hotelu sastati sutra, no na njihovoj konvenciji neće biti nikakve neizvjesnosti. Umjesto Martine Banić, nekadašnje šefice kabineta premijerke Jadranke Kosor, predsjednik će biti dosadašnji glavni tajnik Mladeži Josip Bilaver koji je jedini kandidat za tu dužnost. I petero potpredsjednika Mladeži bit će izabrano bez protukandidata. U HDZ-u ističu da su se stranački juniori dogovorili unutar sebe, da se za svako mjesto u vodstvu Mladeži iskristalizirao po jedan kandidat, pa se nije umjetno forsiralo izborna sučeljavanja. Bilaver, pak, objašnjava, da je prethodno u izborima na terenu bilo pravo natjecanje.

Na razinama županija bilo je puno kandidata, bio je to baš demokratski proces, mogao se kandidirati svatko tko je htio i imao je na raspolaganju svu stranačku infrastrukturu da se predstavi članstvu. Osim toga, moramo paziti na regionalnu zastupljenost jer svaki od pet potpredsjednika, sukladno pravilniku Mladeži, predstavlja određeni broj županija. No, za Nacionalni odbor, jako važno tijelo u Mladeži, bit će na konvenciji više kandidata nego se bira članova, naglašava Bilaver.

 

Baš demokratski

Nije, međutim, točno znao koliko je kandidata za Nacionalni odbor više nego mjesta u tom tijelu.

Nije nam to bilo bitno. Ključno je da provodimo krajnje demokratske izbore, rekao nam je Bilaver.

Činjenica je ipak da je Tomislav Karamarko 20. svibnja postao predsjednik HDZ-a porazivši četvero protukandidata, a mladi Bilaver pet mjeseci kasnije nema niti jednog.

Naša je stranka napravila snažan demokratski iskorak, a mi iz Mladež također smo krenuli tim putem. Ponavljam, bio je to u Mladeži jedan baš demokratski izborni proces, nije se dao Bilaver.

Inače, Karamarko će na konvencijama Zajednice žena i Mladeži održati pozdravne govore, nakon čega će se ti skupovi zatvoriti za javnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...