Sprema se uhićenje još desetak BBC-jevih zvijezda!

BBC-ov voditelj Jimmy Savile, izgleda, nije jedini koji je seksualno zlostavljao žene i djecu tijekom svoje karijere. Naime, Scotland Yard navodno će uhititi desetak slavnih imena poznate televizijske kuće koje terete za seksualno zlostavljanje, piše Daily Mail.

Danas je otkriveno da je policija imala čak sedam prilika uhititi Savilea dok je još bio živ, no nikada to nisu učinili. Sumnja se da su on i njegovi suradnici zlostavljali ukupno 300 žena.

Savile je jednu od žrtava navodno napao u karavanu u BBC-ovu televizijskom centru tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim toga, propustili su ga uhititi i desetak godina prije kada je zabilježeno nekoliko seksualnih zlostavljanja. Sedamdesetih je zlostavljao dijete u školi u Stainesu, 1973. jedno dijete u bolnici Stoke Mandeville, pa je ponovno pokušao nagovoriti drugu djevojčicu na seks u školi u Stainesu, a 1970. napao je odraslu osobu u Sussexu.

Prije četiri godine optužen je da je zlostavljao desetogodišnjeg dječaka u dječjem domu Haut de la Garenne u Jerseyu, a to se dogodilo 70-ih.

Sve su istrage prekinute zbog nedostatka dokaza ili jer žrtve nisu htjele podnijeti tužbu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...