Varalice lažu, ali statistike ne

Žene su sve više sklone prevari!

Tamni način

Već se neko vrijeme šuška da žene varaju koliko i muškarci, no ovaj put tomu u prilog idu i statistike.

Wall Street Journal, Indiana Sveučilište, Institut Kinsey i Sveučilište Guelph došli su do zanimljivih brojeva koji otkrivaju da 23 posto muškaraca vara svoje bolje polovice, dok kod žena taj broj iznosi 19 posto. Dakle, razlika i nije nešto velika.

Istraživanje National Science Foundationa iz 2010. godine otkrilo je kako 19 posto muškaraca zastrani u jednom trenutku za vrijeme braka što je tri posto manje u odnosu na 1991. godinu. Žene su pak za isti postotak, u odnosu na ’91. godinu, povećale broj svojih izvanbračne izleta.

Ipak, znanstvenici vjeruju kako te brojke nisu vjerodostojne jer malo će tko, bez obzira bila anketa anonimna ili ne, priznati strancu da je imao aferu. Ipak, pozitivno je to što je broj vjernih partnera još uvijek veći od nevjernih.

“Radim kao psiholog pa s obzirom na profesiju primjećujem puno više žena koje se upuštaju u afere. Ne samo da se upuštaju, nego ih aktivno traže. Razlozi su prilično poznati: potvrda vlastite privlačnosti, emotivna povezanost, razumijevanje, ego i, naravno, uzbuđenje koje donosi nova veza. Također, današnje društvo na neki način potiče nevjeru. Pogledajte bilo koju seriju ili film i naići ćete na više izvanbračnog seksa nego onoga u braku. Usto, danas je to mnogo dostupnije – više putovanja, izlazaka te poslovnih interakcija”, izjavio je jedan od istraživača.

Osim navedenih razloga, vjeruje se kako su žene sve slobodoumnije glede svojih veza, dok su muškarci tradicionalniji. U anketi koju koju je sprovela stranica Match.com, 77 posto žena ustvrdilo je kako za vrijeme dugih veza treba sve više “slobodnog prostora”, dok je to isto trebalo samo 58 posto muškaraca. Također, 35 posto žena i 23 posto muškaraca želi redovito izlaziti sa svojom ekipom.

Društvene mreže isto su jedan od faktora koji “otežavaju” vjernost jer često se iz početnog prijateljstva rodi ljubav.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar