Dodjelom počasnih nagrada obilježen Dan grada

Povod jutrošnje Svečane sjednice u zadarskom HNK, osim proslave Dana grada, bila je i dodjela nagrada Zadra za 2012. godinu ovogodišnjim laureatima.

Nagrade za životno djelo dobili su: Romano Bajlo, Vjekoslav Jerolimov, Erik Pavin, Erika Krpan, Ivo Nižić, Sveučilište u Zadru i Središnji gradski crkveni zbor. Među dobitnicima grba grada Zadra su se našli Božidar Petani, sportsko rekreativno društvo Loptica, Branko Lustig i Roko Žaja. Prikazan je i prigodni video uradak čiji su glavni glumci bili sami dobitnici.

Romano Bajlo je dobio nagradu za svoje uspjehe na području veslanja, a Božidar Petani za uspjehe na području ronjenja. Erik Pavin je zaslužio nagradu kao ambasador zadarske kuhinje, te organizator i financijer brojnih humanitarnih događanja. Najmlađi od dobitnika, Roko Žaja, 18-godišnji učenik MIOCA-a je zaradio grb grada 3. mjestima na više europskih natjecanja iz matematike i logike.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić se u svom govoru osvrnuo na uspjehe koje je vodstvo grada postiglo u protekloj godini.

– Potpuno su uređene ulice Benka Benkovića i Put Bokanjca, izgrađeno je nekoliko dječjih vrtića i dvije škole, a dovršen je i veliki broj projekata komunalno društvene infrastrukture, kazao je gradonačelnik.

Kao veliko postignuće je naveo i festival Film Forum Zadar, te iskazao nadu za brzim dovršetkom projekata luke Gaženica i gospodarske zone u Crnom.

Među okupljenima u dvorani su se našli mnogi uglednici, među njima ministar obrane Ante Kotromanović, bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović, saborski zastupnici Božidar Kalmeta i Ana Lovrin, koji su ujedno i bivši gradonačelnici Zadra, te zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kao i mnogi drugi.

Pismene čestitke Zadru poslao je i sam predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...